Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da im ni apetit nije prevelik. Zato biramo salate, lagano meso i umake – jela koja su brzo gotova. Portal Martha Stewart donosi recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se!
Hrana koja je štetna, a mislili smo drukčije
Sastojci:
- pola kile narezanih rajčica srednje veličine
- pola šalice maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- 2 konzerve tune u ulju
- 1/4 šalice parmezana
- 1/4 šalice svježeg bosiljka
- 1 žličica vinskog octa
- sol
- tjestenina po izboru, preporučuju se špageti
Priprema:
U veliku zdjelu dodajte rajčicu, ulje, češnjak, bosiljak, ocat i sol. Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala za poslije.
Tjesteninu dodajte u zdjelu s rajčicom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinova ulja. Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu. Pospite s još malo parmezana.
Slon u kuhinji: Njegov posjet postao im je rutina, nikako ga se ne mogu riješiti