na čijoj ste strani?

Imala je tradicionalno ime za dijete, ali je došlo do pomutnje: 'Šogorica mi ga je ukrala'

Foto: Shutterstock
Imala je tradicionalno ime za dijete, ali je došlo do pomutnje: 'Šogorica mi ga je ukrala'
20.09.2024.
u 16:27
"Njezin sin je rođen dva mjeseca prije mog. Uzrujala sam se kad su ga nazvali tim imenom", napisala je žena na Redditu
Pogledaj originalni članak

Jedna žena ispričala je da je tradicija u obitelji njezinog irskog supruga dati prvorođenom sinu ime Oisín. Rado se složila s tom idejom jer obožava to ime. No, nije očekivala da će joj ime "ukrasti" bratova žena koja je zatrudnjela samo dva mjeseca prije nje, piše Mirror.

"Ni moja obitelj ni moja šogorica nemaju nikakve druge veze s Irskom. Ostala je trudna kad i ja, a njezin sin je rođen dva mjeseca prije mog. Nazvali su ga Oisín Miguel. Uzrujala sam se", napisala je žena na Redditu. Želeći nastaviti tradiciju supruga, par je i svom sinu dao ime Oisín, unatoč tome što su znali da bi to značilo da će njezin sin imati isto ime kao i njegov bratić.

No, to se nije svidjelo šogorici koja smatra da nije u pravu što žena komplicira stvari u obitelji. "Kad se moj sin rodio, nazvali smo ga Oisín Daniel, kao što sam joj rekla da ćemo učiniti. Rekla je će dva bratića imati isto ime. Poludjela je i jer je naša obitelj hispanska i pola naših rođaka se zove Carlos ili Camilla", napisala je žena u objavi.

VEZANI ČLANCI:

Dalje je objasnila da šogorica inzistira da sina zovu srednjim imenom ili da mu promijene ime. "Moja je mama ostala neutralna, ali je bila vrlo iznenađena što je moj brat dao svom sinu irsko ime za koje je znao da ga planiram koristiti. Očekivala je da će ga nazvati po našem preminulom ocu. U svakom slučaju, obitelj mog muža smatra cijelu situaciju smiješnom, moja obitelj misli da je moja šogorica čudna, a ona misli da sam ja kreten jer sam je kopirala", objasnila je žena.

Komentirajući njezinu objavu, jedna je korisnica rekla da je šogorica mislila da će imati pravo na ime jer ga je prva nadjenula djetetu. "Tako da može ili nazvati svog sina Miguelom ili se pomiriti s tim da rođaci mogu imati isto ime. To se zna dogoditi", napisala je korisnica.

"U pravu si, svatko može koristiti ime. To znači da, čak i nakon što je ona koristila ime koje njoj nije ništa značilo, a tebi i tvom mužu znači jako puno, još uvijek je u redu koristiti to ime. Reci šogorica da se makne jer se ti nisi ljutila kada je ona uzela 'tvoje' ime", napisala je druga.

Majka ima jedanaestero djece s osam različitih očeva i zbog toga često trpi uvrede: ‘Nije me briga što ljudi misle’

Treća korisnica je pak napisala da je njezina obitelj imala sličan problem. "Imali smo četiri Johna, dva Ricka koji su bili rođaci približno iste dobi, a većina žena ima neku varijaciju imena Anne", zaključila je.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.