mljaac!

Isprobajte odličan recept za božićne kekse of cimeta: Brzo su gotovi i mogu dugo stajati

Foto: Twitter
Isprobajte odličan recept za božićne kekse of cimeta: Brzo su gotovi i mogu dugo stajati
14.12.2021.
u 07:00
Priprema je vrlo jednostavna, a kekse možete čuvati i do dva mjeseca u hermetički zatovrenoj posudi.
Pogledaj originalni članak

Božićno vrijeme prepuno je ukusnih kolača i slastica, ali i pravo vrijeme za isprobavanje novih recepata. Jedan recept za neodoljive božićne kekse s cimetom oduševio je društvene mreže, kako prenosi Metro.

Sastojci:

360 g šećera u prahu
85 g bjelanjaka
20 g soka od limuna
300 g mljevenih badema
115 g luminove i narančine kore
12 g mljevenog cimeta
¼ žličice mljevenih klinčića

Priprema:

Umutite šećer u prahu i bjelanjak s limunovim sokom u mekanu kremu. Izvadite 1/3 i ostavite sa strane da se tijesto prelije tankim slojem kasnije.

Dodajte sve preostale sastojke u veći dio kreme i sjedinite u teksturu poput tijesta. Rukama zamijesite tijesto i stavite ga na tepsiju obloženu papirom za pečenje i razvaljajte ga na oko 1 cm debljine.

Rasporedite tanki sloj kreme preko tijesta. Neka bude što glatkiji. Ostavite u hladnjaku minimalno 1 sat.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i počnite ga rezati u oblike nožem ili rezačima. Budite kreativni! Zvijezde i dijamantni oblici dobro funkcioniraju.  

Pecite u pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa oko 12-15 minuta. Keksi su pečeni kada možete lagano podići rubove papira. Sredina bi i dalje trebala biti mekana i ljepljiva.

Ostavite da se ohladi oko 30 min prije nego što izvadite iz pladnja. Uživajte!

Kako da vam božićna zvijezda traje duže?

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
11:17 14.12.2021.

Odlicni su