Od krutona do deserta

Kuharica otkrila nekoliko trikova uz koje je život lakši, a jela ukusnija - isprobajte ih

shutterstock
13.12.2021.
u 07:00

Uz ove korake možete vrlo jednostavno pripremiti razne stvari kod kuće, umjesto da kupujete gotove.

Kuharica Lizzy Briskin kaže da i najmanja promjena u načinu spravljanja namirnica čini veliku razliku, pa donosi 9 kulinarskih savjeta s kojima bi razna jela trebala biti bolja:

  • Napola ispečenu piletinu popržite i na tavi s puno povrća

Kad je piletina skoro pečena izvadite je i stavite na tavu s nasjeckanom mrkvom, lukom, krumpirom i drugim povrćem. Dok se meso prži, pustit će svoje sokove i okus koji će povrće pokupiti.

  • Rukama napravite hrskave krutone

Umjesto da ga režete nožem, stari kruh rukama istrgajte na komadiće jer tako u njemu nastaju rupice koji upijaju ulje i začine - njih odaberite prema svom ukusu, pomiješajte u jednoj posudi, a zatim ubacite komadiće kruha i ostavite kratko da se mariniraju. Ispržite ih na tavi do zlatno-smeđe boje.

10 namirnica koje nutricionisti ne bi konzumirali

1/11
  • Jaja pecite na minimalnoj temperaturi

Umućena jaja za kajganu pecite na laganoj vatri i miješajte ih što je manje moguće, da dobijete što kremastiju i nježniju teksturu. Umjesto da smjesu miješate u tavi, lagano kuhačom pogurajte vanjske rubove kajgane prema sredini i maknite je s vatre prije nego vam izgleda skroz gotova - ono što je na tavi 'gotovo', na tanjuru je presuho.

  • Ogulite celer i dodajte ga u tjesteninu ili salatu od tunjevine

Sljedeći put kada budete radili salatu od tunjevine ili tjesteninu s tunom, dodajte celer ali h+ga prije gulilicom za povrće ogulite duž stabljike; da mu skinete tanku i vlaknastu kožicu koja ga čini žilavim.

  • U zamrzivaču uvijek držite lisnato tijesto spremno za upotrebu

S kutijom lisnatog tijesta u zamrzivaču možete na brzinu i uz minimalan trud pripremiti predjelo, večeru ili desert. Sa samo nekoliko dodatnih sastojaka možete napraviti piletinu u tijestu, elegantne pletene štapiće od sira ili tart Tatin (desert pečen s karameliziranim voćem) .

  • U sendviče dodajte malo slatkog 

Između kruha i prepečenog sira gurnite tanku krišku jabuke ili kruške; voće oslobađa prirodne pektine ili šećere koji sendviču daju suptilnu slatkoću koja je savršena nadopuna siru sa žara.

  • Umjesto sladoleda napravite domaću smrznutu kremu

Napravite jednostavnu kremu od žumanjka, šećera, vrhnja s dodatkom omiljenih aroma. Nakon mućenja i smrzavanja, dobiti ćete kremu okusom bogatiju od bilo koje kreme ili sladoleda iz trgovine.

  • Oguljeni krumpir prije pripreme namočite u vodi

Bez obzira radite li hrskave krumpiriće ili pire krumpir, nakon što ogulite i narežete krumpir namočite ga u hladnu vodu. Krumpir brzo oksidira pa na zraku brzo dobije smećkastu boju, a to će spriječiti uranjanje u vodu.

  • Posolite i slatko

Malo soli dodajte u tijesto za kekse, kolače i pite.

Kuhar pokazao kako najjednostavnije izvaditi sjemenku iz avokada!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije