Recept s potpisom

Iz ovakvih je recepata učio David Skoko: Testirajte svoju vještinu na ovom finom šugu od istarskih kobasica

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Iz ovakvih je recepata učio David Skoko: Testirajte svoju vještinu na ovom finom šugu od istarskih kobasica
12.02.2022.
u 08:01
Davidu Skoki mamina kuhinja bila je i ostala najbolja na svijetu. Od nje je naučio sve i još uvijek prvo nju pita za savjete. Ovako su izgledali recepti Davidove none i mame... Natočite si mižol terana i uživajte u starom guštu!
Pogledaj originalni članak

Svi imamo baku ili strinu koja je fantastična kuharica i čiji su recepti svi redom "onako od oka". Netko tako voli, drugima smeta, ali čini se ja upravo takva metoda pomogla Davidu Skoki da postane jedan od najboljih hrvatskih chefova. Testirajte svoju kuharsku vještinu na ovom receptu za fini šugo od istarskih kobasica.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Šugo od istarskih kobasica s kapuzom i palentom

"Narizati kapulu na sitno i prodinstati na maslinovom ulju dok ne požuti. Skinuti črivo od kobasice pod toplom vodom. Meso od kobasica dinstati na kapuli i mišati. Dodati malo kunšerve. Ne triba niš više začinjavati jer su kobasice već bile začinjene i imaju sve gušte ča im triba. Dodati malo vina i nastaviti mišat. Kad vino ishlapi kuhati još par minuta da se šugo stisne i to ti je to, šugo od kobasica je pronto! Skuhati žitku palentu, ja kuham instant kad niman vrimena, posolim i dodam par žlica mascarponea da ostane meka. Naribati kapuz na fino i malo ga posoliti da se smekša. Nabrati i cvita koromača koji će uz kapuz dat malo svježine i lipu aromu."

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

jednostavno

Kad ti chef s Michelinovom zvjezdicom posluži jelo tvog djetinjstva, a tebi se oči napune suzama jer imaš osjećaj da je baka opet živa

Bili smo u gostima kod Gorana Kočiša, chefa koji ponovo diše punim plućima i u rodnoj Slavoniji priprema svoj novi projekt koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Goran nam je pripremio nekoliko jela, ali kad su na stol došle slavonske taške, zapravo "torbice" od tankog tijesta punjene domaćim pekmezom od šljiva, svi smo se u trenu raspametili.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.