u slast!

Iz posne kuharice - Evo recepta kako napraviti tulumbe

Foto: Screenshot
Iz posne kuharice - Evo recepta kako napraviti tulumbe
03.03.2017.
u 14:43
Tulumbe je jednostavno pripremiti, a zasladit će sve članove vaše obitelji
Pogledaj originalni članak

Sastojci za tijesto:

0,5 l vode

15 g šećera

1 vanilin šećer

50 dag oštrog brašna

5 jaja

1 l ulja za prženje

Priprema tijesta

Vodu prokuhamo te dodamo  ulje, šećer, vanilin šećer i brašno. Sve miješamo pjenjačom i kuhamo lagano kao palentu. Smjesu ohladimo i dodamo jaja. promiješamo, tako da dobijemo glatko tijesto. Gotove, stavljamo u kalup za tulumbe i pržimo u zagrijanom ulju, da dobiju zlatnu boju. Pečene, vadimo u hladan sirup, a iz sirupa, u drugi lim za pečenje, pažljivo posloživši. Ohlađene serviramo na tanjur i poslužimo. 

>>Iz posne kuharice: recept za juhu od kupusa

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar FrancJunior
FrancJunior
21:18 03.03.2017.

Kakav je ovo "recept"?? U kakav sirup staviti to peceno tijesto?

Avatar narozi
narozi
22:12 03.03.2017.

A di naci kalup u americi