za vrijeme korizme

Iz posne kuharice: recept za juhu od kupusa

Foto: Shutterstock
Iz posne kuharice: recept za juhu od kupusa
02.03.2017.
u 14:26
Jednostavan recept za brzu pripremu krepke juhe
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

1 kg kupusa

10 dag crvenog luka

2 dag češnjaka

10 dag mrkve

2 žlice pasirane rajčice

2 žlice brašna

2 žlice peršina

1 žličica soli

1 žlica vegete

2 dcl ulja

Priprema:

U loncu zagrijemo ulje, dodamo povrće izrezano na kockice, crveni luk, mrkvu, češnjak i kupus. Sve zajedno  malo popržimo, prelijemo s tri litre tople vode i pustimo da lagano kuha 20 minuta. 

Napravimo zapršku: zagrijemo u lje, dodamo brašno, propržimo, ulijemo rajčicu, promiješamo pjenjačom, dodamo malo hladne vode, pustimo da prokuha i tako vruću ulijemo u juhu. Na laganoj vatri kuhamo još 10 minuta. Na kraju dodamo peršin i serviramo juhu. 

>>Donosimo recept: Jabuke s orasima, karamel, chantilly od vanilije

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.