Jedna od najvećih prednosti suđa od nehrđajućeg čelika je to što se u njemu može kuhati i peći i na jako visokim temperaturama, ali to sa sobom uglavnom nosi i mrlje od zagorene hrane na dnu i naporno struganje da ih se skine dok su tava ili lonac još vrući. Portal Real Simple zato donosi par trikova s kojima će pranje suđa od nehrđajućeg čelika biti lako i jednostavno, a evo što će vam trebati:
- drvena kuhača ili lopatica
- deterdžent za pranje suđa
- četka za pranje suđa
- mekana spužvica
- soda bikarbona (po potrebi)
Dirljivi trenuci iz Petrinje: Psi su pobjegli nakon potresa, nekoliko ih je uspjelo pronaći vlasnike
Kako očistiti posude od nehrđajućeg čelika
Nakon što ste iz posude izvadili hranu, vratite je na vruću ploču i dodajte samo kap vode. Kad ta kap zacvrči, ulijte otprilike još jednu šalicu vode i pričekajte da uzavre, da se stvore para i mjehurići.
Drvenom kuhačom ili lopaticom sastružite sve zagorene mrlje od hrane koje su sad već zbog topline i pare popustile. Ugasite ploču i pustite da se posuda ohladi. Onda ulijte vode i malo deterdženta za suđe, pa četkom uklonite preostale komadiće hrane i masnoće.
Premjestite posudu na sudoper. Vjerojatno ste većinu zagorenih mrlja isprali, ali još je jednom operite s mekanom spužvom, vodom i deterdžentom, i to kružnim pokretima. Dobro isperite i osušite prije nego spremite na mjesto.
Ako su na posudi od nehrđajućeg čelika ipak ostale neke 'tvrdoglave' mrlje, nakon svega ovoga pomiješajte još i malo sode bikarbone s vodom, da nastane pasta. Pastu od sode nanesite s mekom spužvicom i ponovno ribajte kružnim pokretima. Opet isperite i osušite.
Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!
Cure koje ovo pišete! Bolje se toga i primite jer vam ide bolje od pisanja!