Egzotika u žlici

Jednostavna, a tako elegantna: Juha od rikule i račića

Foto: Danijel Berković/PIXSELL
Jednostavna, a tako elegantna: Juha od rikule i račića
27.02.2014.
u 14:28
U jednostavnoj juhi spojeni su okusi tako različiti da djeluje egzotično: specifičan okus kozica stopit će se s gorkastom rikulom, nježnim vrhnjem i oštrim kajenskim paprom
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

100 g rikule, 40 ml maslinova ulja, 120 g repova rakova (kozice), 1 češanj češnjaka, 20 g maslaca, 20 g Gussnela Dolcela, 100 ml bijelog vina, 1 Kokošja kocka Podravka, 200 ml vrhnja za kuhanje, kajenski papar

Priprema:

Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir. Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte kokošju kocku i kuhajte još oko 10 minuta. Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite kajenskim paprom.

>>Ne trebate ga izbjegavati. Ovaj kruh ima čak 50 posto manje kalorija

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.