Uskrsni doručak

Jednostavno i atraktivno: Punjena jaja s prekrasno obojenim rubovima bit će glavni ukras na blagdanskom stolu

Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Jednostavno i atraktivno: Punjena jaja s prekrasno obojenim rubovima bit će glavni ukras na blagdanskom stolu
15.04.2022.
u 07:00
Što se sve mora naći na stolu za uskrsni doručak i kako pripremiti neka jednostavna i ukusna jela koja nisu dio tradicije, ali se u nju izvrsno uklapaju, otkrila nam je gastroblogerica Tanja Pastuović Klaić, a sve recepte pronađite sutra u magazinu Slano & slatko.
Pogledaj originalni članak

Treća subota u mjesecu rezervirana je za magazin Slano & slatko koji vam u ovom broju donosi ideje kako pripremiti nezaboravan uskrsni doručak. Sigurni smo da ste već sve pripremili za sutrašnji blagdan, ali uvijek ima mjesta za još pokoju ideju. Za najljepši doručak u godini imamo ih mnoštvo, vi samo odaberite.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Posjetili smo uzgajalište brancina Marfish na otoku Ugljanu, čija se riba poslužuje u restoranima s dvije i tri Michelinove zvjezdice diljem Europe, a otkrili su nam kako su se osjećali kad su, zahvaljujući metodi ike-jime, prvi put osjetili što je to umami.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Bili smo kod Saše Begana u Foši koji upravo s Marfishevim brancinom radi fantastičan sashimi, otkrili što ga tako čvrsto drži u Zadru i kakav meni nas u Foši očekuje ove sezone.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Hrvoje Petrić jedan je od najutjecajnijih konzultanata u hrvatskoj gastronomiji i direktor programa Weekend Food Festivala na koji dovodi neka od najvećih imena svjetske gastronomije. U razgovoru nam je otkrio što je Manifest hrvatske kuhinje i zašto misli da smo još uvijek daleko od restorana s dvije Michelinove zvjezdice.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Kuhar koji je donio Michelinovu zvjezdicu jednom od najpoznatijih hrvatskih restorana s otoka se prije godinu dana vratio u Zagreb i preporodio kultni Baltazar. Otkrio nam je kako je tekla prilagodba, čime je zadržao stare goste i privukao nove i kako će uskoro izgledati njegov koncept "nove hrvatske kuhinje".

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Magazin Slano & slatko potražite sutra, 16.4.2022., u paketu s Večernjim listom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.