Isprobajte!

Jednostavno je: Nakon kuhanja blagdanskog ručka uklonite neugodne mirise iz doma

Foto: shutterstock
Jednostavno je: Nakon kuhanja blagdanskog ručka uklonite neugodne mirise iz doma
25.12.2023.
u 12:57
Kad kuhinja ima miris po kuhanom bakalaru, mesu ili sarmi, danima nakon je potrebno taj miris ukloniti, a postoji nekoliko lakih načina za to.
Pogledaj originalni članak

Prvo, probajte trik s kavom. Zdjelica svježe mljevene kave odstranit će sve neugodne mirise iz hladnjaka ili zamrzivača. Pa čak i kuhanje kave može sakriti neugodne mirise. Iskušajte i ugljen koji isto upija mirise. Neka bude prirodan bez aditiva, a možete ga staviti u hladnjak. Komad ugljena u prostoriji možete staviti u neku tkaninu ili čarapu. 

Kutija sode bikarbone često se koristi za upijanje mirisa u hladnjaku, no soda bikarbona je iznimno korisna i u kuhinji. Slično kao i mljevena kava, soda bikarbona raspoređena po prostoru u zdjelicama upit će miris kuhanja, a ako mješavinu vode i sode bikarbone prokuhate dobit ćete osvježivač zraka. 

VEZANI ČLANCI: 

Sodu bikarbonu također možete posipati na dno kante za smeće kako biste upili sve neugodne mirise ostataka hrane koje ćete u nju bacati. Isti učinak u kanti imaju i kore limuna, uz dodatak ugodnog citrusnog mirisa.

Za još jedan način suzbijanja mirisa pomoći će vam alkoholni ocat. U jednoj posudi zagrijte do vrenja pola šalice octa te jednu šalicu vode, a para koja će izlaziti će upiti sve mirise. Najbolji učinak imate kad upalite napu da sve mirise izbacujete iz kućanstva.

Stručnjak tvrdi: Božićno drvce bi vam moglo pomoći da bolje spavate!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.