PROMO

„Jellyfish In Space“ neobičan bar koji je u zagrebačku barsku orbitu lansirao inovativne „glitter koktele“!

Foto: Promo
Jellyfish In Space
Foto: Promo
Jellyfish In Space
Foto: Promo
Jellyfish In Space
Foto: Promo
Jellyfish In Space
Foto: Promo
Jellyfish In Space
Foto: Promo
Jellyfish In Space
Foto: Promo
Jellyfish In Space
Foto: Promo
Jellyfish In Space
01.08.2020.
u 08:00
Prije šest mjeseci otvoreno je jedno zanimljivo mjesto u Martićevoj 71.
Pogledaj originalni članak

Ako još niste čuli za glitter koktele, to je novi koncept ispijanja koktela koji je trenutno popularan u svijetu! Poznata pića se maštovitom miksologijom pretvaraju u male svjetlucave galaksije u čaši koje su posljednjih mjesec dana preplavile društvene mreže! Jellyfish In Space ima i zanimljiv street food jelovnik iz cijeloga svijeta te je miksologiju doveo na zagrebački Kvatrić.

Više o konceptu i trendovima u svijetu čut ćemo od pokretača skroz neobičnog i maštovitog Jellya, poznatog zagrebačkog barmena, Tomislava Sulića.

S Tomislavom smo sjeli na razgovor, isprobavali različite vrste maštovitih koktela, hrane, te vodili zanimljiv razgovor o domaćoj i stranoj gastro sceni, te budućnosti gastronomije u Hrvatskoj.

Foto: Promo
Jellyfish In Space

Kako ste došli na ideju o pokretanju cocktail bara i street fooda?

Na ideju smo došli vrlo jednostavno, putovanjima po svijetu. Sve svjetske metropole imaju šarmantne barove i street food lokale koji su nama uvijek bili ugodni. Također, dio inspiracije došao je radom u Carpe Diemu na Hvaru, gdje smo vidjeli koliko su stranci puno opušteniji i neopterećeniji od naših ljudi. To smo uklopili u našu priču, cijeli taj koncept neopterećenosti i opuštenosti koji želimo približiti Zagrebu. Svatko može doći u naš bar i opustiti se u ugodnom interijeru, uživati u koktelima, sushiju, burgerima, spring rolicama te sezonskom meniju od svježih namirnica s lokalne tržnice Kvatrić. Dobrodošli su u bilo kojem izdanju, važno je samo da budu dobre volje i opušteni.

Tomislavovo veliko iskustvo na barskoj sceni pridonijelo je stvaranju maštovitih koktela za koje mislimo da razbuđuju monotonu svakodnevnicu.

Kakva vrsta street fooda je ponuđena u Jellyu?

Jelly, kako ga od milja zovemo, je uveo koncept ulične hrane iz cijelog svijeta. Iz Japana smo uzeli sushi i yakitori, južnoamerički i španjolski streetfood će isto biti u ponudi. Napravili smo Turek, svoju varijantu bureka od tri vrste ribe (tuna, losos, sabljarka) i to je jedan od noviteta na našoj gastro sceni.

Foto: Promo
Jellyfish In Space

Sva jela su izvedena na malo drugačiji način, kako bi razbijala monotoniju serviranja i ponude općenito. Važna je mašta i zaigranost kuhara, a uskoro krećemo i s jelovnikom koji će ovisiti o dnevnoj dostupnosti namirnica i tu će kuhari doći do izražaja sa svojom maštom i inovacijiom. Nešto slično kao i barmeni kojima dajemo slobodu u spravljanju pića i kreaciji dekoracija. Najvažnije je da se zabavljaju i uživaju u kreiranju kako bi gosti uživali i dobili dodanu vrijednost na svoj boravak u našem prostoru.

Kako ste se dosjetili ovako neobičnog imena za bar?

Tu nam je puno pomogla agencija Fabular. Došli smo im s nekim smjernicama koje želimo, a oni su dalje osmislili koncept.

Počela je proučavanjem lokacije i povijesti Kvatrića. Kao početnu točku u pronalasku inspiracije za priču i uređenje interijera bara uzimamo elemente iz secesije jer je to period u kojem se dogodio industrijski procvat Kvatrića. Ovaj pokret označava odcjepljenje od starih stilova. U smislu duha secesiju karakterizira individualna sloboda, jednostavnost, obogaćivanje sadržaja i dostupnost svim društvenim slojevima.

Inspirirani tom stranom povijesti, brandom smo htjeli stvoriti svojevrsni prekid od očekivanog i unijeti nešto potpuno neočekivano na scenu. Ekipa iz Fabulara je zbog razigranih, blagih i zakrivljenih linija koji karakteriziraju secesiju, te elemente povezala s najbližim životinjskim oblikom. Morskim bićem meduzom koja osim što živi na zemlji, živi i u svemiru. Nevjerojatan je podatak da je 1991. NASA pustila 2000 meduza u svemir i od tih 2000 nastalo je 60 tisuća i što je najzanimljivije, kad su meduze koje su rođene u svemiru vraćene na zemlju, bile su izgubljene. I baš kroz takve neočekivane podatke želimo buditi dobro raspoloženje naših gostiju. Cijela ta priča nama je bila baš super i povezali smo sve zajedno u smislu da kad netko ode od nas, osjeća se izgubljeno i uvijek se hoće vratiti, kroz smijeh nam je objasnio svoju zamisao Tomislav.

Foto: Promo
Jellyfish In Space

A tko vam je radio zanimljiv interijer?

Prijateljica i arhitektica Andrea Milovac pomogla nam je s interijerom koji smo zajednički osmislili, a jedan poznati domaći umjetnik (Kv-art.zg) je napravio sliku sprejom tehnikom na cigli.

Trenutno imamo oko 45 mjesta u nepušačkom i 45 mjesta u pušačkom dijelu."

Koji vam je cilj s Jellyem?

Cilj Jellya je da promoviramo barsku scenu u Hrvatskoj i da ljudima približimo kulturu ispijanja kvalitetnih koktela, a pogotovo u sinergiji s hranom. Sushi, tacosi, burgeri, čak i naša verzija bureka, sve je to hrana koja bi trebala biti dostupna svima u nekom obliku. Kad nadodamo još koktele, to daje lijepu zaokruženu priču i paletu okusa.

Koji su po vama najbolji (najdraži kokteli)?

Iako sam veliki fan škotskih whiskya, posebno single maltova, u koktelima volim dobar bourbon, pa mi tako i odabir omiljenih koktela ide u tom smjeru. Riječ je o Whiskey souru i Old fashionedu. Old fashioned je klasik koji jednostavno obožavam i paše mi u svako doba dana, dok je Whiskey sour jako dobro ljetno piće koje je idealno za odmor od vrućina. Osobno sam veliki fan Maker's Marka i mislim da je to najbolji bourbon za te koktele. Posebnost Makersa je u tome što je to originalni Kentucky bourbon koji je ručno proizveden u ograničenim količinama. Za razliku od drugih bourbona, Makers se proizvodi od crvene zimske pšenice, umjesto raži kako bi se postigao nježan i ugodan okus. Svatko tko ima želju popiti ili si napraviti jedan od ova dva koktela, neka obavezno zatraži da mu naprave od Maker's Marka, vidjet ćete kakva je razlika i nećete požaliti.

Foto: Promo
Jellyfish In Space

Sadržaj omogućio Maker's Mark.

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr