Konoba Kanata, Betina

Jelovnik prema ulovu s tržnice

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
20.07.2021.
u 08:57
Specifikum Kanate jest taj da ona nema standardiziran jelovnik.
Pogledaj originalni članak

U centru Betine nalazi se konoba Kanata. Riječ je o restoranu koji je otvoren prošle sezone, a vlasnik mu je Slovenac Kostja Bobnar, koji se prije šest godina s obitelji iz Ljubljane preselio u Šibenik.

– Kao dijete dolazio sam s roditeljima na odmor u Dalmaciju. Cijeli život maštao sam o tome da u ovoj vašoj lijepoj zemlji otvorim restoran. Kuhinja i Dalmacija moje su dvije najveće ljubavi. Nakon života u Šibeniku razmišljao sam o lokaciji za restoran, a Betina mi se učinila najljepšim dijelom otoka Murtera – kaže nam Bobnar.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Specifikum Kanate jest taj da ona nema standardiziran jelovnik. Ovdje se jelovnici osmišljavaju iz dana u dan, ovisno o tome čega u danom trenutku ima na lokalnoj tržnici i ribarnici.

– Dnevno imamo maksimalno tri jela. To su uglavnom univerzalni specijaliteti poput tjestenina i rižota, a radimo i puno autohtonih ribljih i mesnih jela. Međutim, jedini nam je motiv da je baš svaki dan baš svaka namirnica ovdje provjerenog podrijetla. Od povrća i začinskog bilja do ribe i suhomesnatih proizvoda. Sve nabavljamo od naših dobrih susjeda – kaže Bobnar te ističe da imaju i deserte koje im u kućnoj radinosti priprema jedna stara Betinka

Restoran ocjene: Večernjakove zvjezdice

IZBOR I KVALITETA JELA 50
(DO MAKS. 50 BODOVA) 

IZBOR I PONUDA PIĆA   13
(DO MAKS. 15 BODOVA) 

POSLUGA I LJUBAZNOST  10
(DO MAKS. 10 BODOVA) 

DOJMOVI I PROSTOR     20
(DO MAKS. 20 BODOVA) 

UKUPNOST PONUDE        5
(DO MAKS. 5 BODOVA)

UKUPNO: 98

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar EtTore
EtTore
15:53 20.07.2021.

ali i kosta!