Jednostavno

Kada se zaželite slanog.... Isprobajte Gogine kiflice

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Kada se zaželite slanog.... Isprobajte Gogine kiflice
03.04.2014.
u 19:30
Ako radite po ovom receptu dobit ćete 32 kiflice od navedenih sastojaka
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI:

4 jaja, 1/2 litre mlijeka, 1 svježi kvasac, 950 g brašna, ulje, margarin, 2 jušne žlice soli, 2 jušne žlice šećera, sezam

PRIPREMA:

Jaja pjenasto umutite s 2 jušne žlice šećera i 2 žlice soli. Pola litre uzavrelog mlijeka dodajte umućenim jajima. Kada se ohladi, dodajte kvasac, razmutite ga i pričekajte da nadođe. Brašno zamijesiti mješavinom mlijeka i kvasca, dodati 1-2 žličice ulja i soli po kusu. Tijesto podijeliti na osam lepinjica, svaku razvaljati, pa četiri po četiri složiti jednu na drugu.

Tri premazati margarinom, a četvrtu što više razvaljati. Dobivenu lepinju narezati na 16 dijelova (rezati kao za pizzu, na trokute). Uvijati svaki dio posebno, od šireg ka užem kraju, i ostaviti tako uvijene da se dižu što duže (2-3 sata). Dobit ćete 32 kiflice. Svaku premazati žumanjcem, posuti sezamom, poredati u pleh i staviti da se peče. Dobar tek!

>>Baš biste nešto slano za pod zub? Ispecite lažne kiflice s hrenovkama

>>Dolaze vam važni gosti na večeru? S ovim 'snackom' ćete ih oduševiti

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.