SASTOJCI:
4 jaja, 1/2 litre mlijeka, 1 svježi kvasac, 950 g brašna, ulje, margarin, 2 jušne žlice soli, 2 jušne žlice šećera, sezam
PRIPREMA:
Jaja pjenasto umutite s 2 jušne žlice šećera i 2 žlice soli. Pola litre uzavrelog mlijeka dodajte umućenim jajima. Kada se ohladi, dodajte kvasac, razmutite ga i pričekajte da nadođe. Brašno zamijesiti mješavinom mlijeka i kvasca, dodati 1-2 žličice ulja i soli po kusu. Tijesto podijeliti na osam lepinjica, svaku razvaljati, pa četiri po četiri složiti jednu na drugu.
Tri premazati margarinom, a četvrtu što više razvaljati. Dobivenu lepinju narezati na 16 dijelova (rezati kao za pizzu, na trokute). Uvijati svaki dio posebno, od šireg ka užem kraju, i ostaviti tako uvijene da se dižu što duže (2-3 sata). Dobit ćete 32 kiflice. Svaku premazati žumanjcem, posuti sezamom, poredati u pleh i staviti da se peče. Dobar tek!
>>Baš biste nešto slano za pod zub? Ispecite lažne kiflice s hrenovkama
>>Dolaze vam važni gosti na večeru? S ovim 'snackom' ćete ih oduševiti