Isprobajte!

Kako ispeći sočnu, a hrskavu pohanu piletinu? Kuhar podijelio recept!

Foto: shutterstock
Kako ispeći sočnu, a hrskavu pohanu piletinu? Kuhar podijelio recept!
13.05.2023.
u 08:00
Naglasio je i da bi bilo dobro meso obrađivati i rezati na plastičnoj dasci jer se lakše peru ostaci, dok se drvene koriste za rezanje povrća, krumpira i voća.
Pogledaj originalni članak

Pohanje piletine ne čini se kao kompliciran posao, ali postoje neki koraci koji bi se trebali slijediti da ispadne što sočnija iznutra i hrskavija izvana, tvrdi kuhar iz restorana Stove and Garden.

Prvi korak koji je bitan jest obrada mesa – potrebno ga je istući batom, a to je najbolje napraviti tako da ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, položite na dasku i tučete dok ne dobijete jednaku debljinu svih komada.

 

@stoveandgarden 3 hacks! Like for more hacks! Part 1? #PupPeroniShuffle #GetReadyWithOldSpice #cookinghacks #kitchenhacks #cookingtips #cheftips #hacks ♬ Aesthetic - Xilo

Naglasio je i da bi bilo dobro meso obrađivati i rezati na plastičnoj dasci jer se lakše peru ostaci, dok se drvene koriste za rezanje povrća, krumpira i voća. Kada krenete na pohanje, on preporučuje da piletinu prvo uvaljate u brašno, zatim u jaje i onda još jednom u brašno – ono daje hrskavost, ali i zadržava sočnost. Dodao je i da postoje dva recepta – u jednom se meso na kraju uvalja u krušne mrvice, a u drugom, američkom, još se jednom dobro uvalja u brašno. 

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LO
Lolita3
09:37 13.05.2023.

Došla sam do mjesta gdje je potrebno istući meso u plastičnoj vrećici i dalje ne treba čitati. Mogao je odmah i plastiku pohati i pojesti, doći će na isto.