Promo

Kako kvalitetno jesti nakon izgubljenog zuba?

Foto: Ortoimplant
Ortoimplant (1)
Foto: Ortoimplant
Ortoimplant (1)
Foto: Ortoimplant
Ortoimplant (1)
Foto: Ortoimplant
Dr. med.dent Zdenko Trampuš
Foto: Ortoimplant
Ortoimplant (1)
Foto: Ortoimplant
Ortoimplant (1)
Foto: Ortoimplant
Ortoimplant (1)
VL
Autor
PR Članak
11.03.2013.
u 08:30
Upoznajte sve prednosti implantata i napredne All-on-4 metode koju preporučuje dr.med.dent Zdenko Trampuš, stomatolog s dugogodišnjim iskustvom
Pogledaj originalni članak

Prednost implantata je u tome što ćete u svakom slučaju sačuvati bolji izgled jer se visina kosti smanjuje gubitkom zuba, a implantat taj proces može spriječiti. S implantatom možete jesti što poželite. Ugradnjom implantata na mjesto gdje Vam fali zub, sačuvat ćemo Vaše zdrave zube od brušenja, jer da bi se premostila praznina nastala gubitkom zuba potrebno je izbrusiti dva susjedna zuba. Takav način zatvaranja praznog prostora nije niti malo praktičan jer s vremenom se kost povlači, a povlači  i zubno meso što opet iziskuje korekcije na protetskom radu. Kad imate implantat onda ste si osigurali riješenje za cijeli život i ja iskreno uvijek pacijentima preporučam implantate jer su oni najbolja dugoročna investicija.

Ukoliko je Vaš slučaj bezuba čeljust i nošenje proteze, preporučio bih Vam inovativnu metodu  All-on-4 kojom  totalne proteze zamijenjujemo u samo par sati fiksnim radom na 4 implantata, a Vi dobivate posve nove zube s kojima možete zagristi po želji ili se nasmijati bez straha da će Vam proteza ispasti.

Dosta često me pacijenti pitaju uglavnom ista pitanja o implantatima koja ih zanimaju. Pa krenimo redom, implantat je titanski vijak koji se ugrađuje u kost i zamjenjuje korijen zuba. Apsolutno je biokompatibilan i vrlo su rijetki slučajevi, doduše ja u svojoj praksi ih uopće ne pamtim, kada dolazi do odbacivanja implantata. Apsolutno svi mogu biti kandidati za implantate, naravno ukoliko postoji indikacija za ugradnju implantata. Dobna granica ne postoji i ne možete nikako  biti prestari za takav zahvat, samo je bitno da ste zdravi. Žvakanje je apsolutno isto kao i sa vlastitim zubima.

Postupak ugradnje se uvijek izvodi pod lokalnom anestezijom i apsolutno je bezbolno, postoperativne traume su minimalne ili ih nema što je opet individualno i ovisi od čovjeka do čovjeka. Da bi terapija implantatima bila uspješna potrebna je maksimalna suradnja mene kao liječnika  i pacijenta, a to podrazumijeva redovite kontrole, svakih  otprilike 6 mjeseci ili češće, a što opet ovisi o situaciji. U svakom slučaju preporučujem redovnu higijenu i to pojačanu. 

Iskoristite posebnu pogodnost u Ortoimplantu i naručite se već danas za besplatnu dijagnostiku i konzultacije na br. 01/6442800 ili potražite više na www.ortoimplant.hr

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr