S džemom od kupina - mljac!

Kako napraviti ovu divotu od dizanog tijesta? Učite od majstorice koja radi čuda od brašna i vode!

Foto: Marija Herjavić Jerkić
Kako napraviti ovu divotu od dizanog tijesta? Učite od majstorice koja radi čuda od brašna i vode!
02.03.2023.
u 08:40
Mariju Herjavić Jerkić pratimo otkad je objavila svoj prvi recept na Instagramu, isprobali smo desetke njih, a najviše volimo one u kojima treba razvaljati tijesto jer Marija je u tome prava majstorica. Nedavno je krenula s kulinarskim radionicama koje vam svakako preporučujemo, osobito ako želite učiti na zabavan način od osobe koja obožava ono što radi.
Pogledaj originalni članak

Želite li da se vaš kolač digne i bude lijep poput ovog na slici ne zaboravite da svi sastojci za tijesto moraju biti sobne temperature, ne smijete koristiti jaja ili mlijeko ravno iz hladnjaka, podsjeća Marija. Želite li ubrzati postupak pripreme, gotovo tijesto možete staviti da se diže u pećnicu zagrijanu na 50 °C. 

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Dizano s džemom od kupina

Sastojci za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • malo soli
  • vanilija
  • 15 g ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 80 g maslaca

Dodatno:

  • džem od kupina, po mogućnosti ekološki
  • šećer u prahu za posip

Priprema:

Umijesite tijesto od svih sastojka. Posudu pokrijte i na toplome pustite da se digne. Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte u pravokutnik, na 1 cm debljine, ravnomjerno ga premažite slojem džema, zarolajte i prebacite u namašćeni kalup. Pokrijte krpom i pustite da se digne dok se pećnica zagrije na 170 °C. Pecite približno 50 minuta. Nakon 15 minuta s gornje strane prekrijte aluminijskom folijom da ne bi kolač na površini izgorio. Gotovi prohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.

Foto: Marija Herjavić Jerkić
Foto: Marija Herjavić Jerkić
Foto: Marija Herjavić Jerkić

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.