mljac!

Klasičan, a brz i vrlo ukusan recept: Piletina u umaku od gljiva!

Foto: Shutterstock
Klasičan, a brz i vrlo ukusan recept: Piletina u umaku od gljiva!
02.09.2023.
u 09:53
Pripremite si jednostavno jelo s lako dostupnim namirnicama
Pogledaj originalni članak

Finu večeru možete napraviti u manje od pola sata te sa samo nekoliko sastojaka. Ovaj jednostavni recept za pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama voljet će cijela obitelj.U ovom receptu koriste se šampinjoni, ali s obzirom da se već bliži jesen, možete ih zamijeniti i vrganjem ili nekom drugom gljivom, piše Taste of Home.

Sastojci:

  • 2 žličice kukuruznog škroba
  • 1/2 šalice mlijeka bez masnoće
  • 4 polovice pilećih prsa bez kostiju
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 250 grama narezanih svježih gljiva
  • polovica crvenog luka srednje veličine, tanko narezan
  • 1/4 šalice šerija ili pileće juhe
  • 1/2 žličice soli
  • 1/8 žličice papra

VEZANI ČLANCI:

Priprema: Pomiješajte kukuruzni škrob i mlijeko dok ne postane glatko, a zatim istucite piletinu batom za meso. U velikoj neprianjajućoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pecite piletinu dok više ne bude ružičasta, 5-6 minuta po svakoj strani. Izvadite iz posude. U istoj tavi zagrijte maslac na srednje jakoj vatri; pirjajte gljive i luk dok ne omekšaju. Umiješajte šeri ili pileću juhu, sol i papar i pustite da dođe do vrenja. Promiješajte smjesu kukuruznog škroba i dodajte u tavu. Vratite na kuhanje, a zatim kuhajte i miješajte dok se ne zgusne, 1-2 minute. Vratite piletinu u tavu, poklopite i pustite da se meso termički obradi do kraja, a umak zgusne. Poslužite s kruhom, tjesteninom, rižom ili salatom po želji. Dobar tek!

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.