Sastojci - tjestenina, umak, mljevena govedina, sir i svježi sir - dostupni su u svakoj trgovini, a račun je znatno manji od odlaska u talijanski restoran. Također ju je jednostavno napraviti: prokuhajte tjesteninu, zatim pomiješajte s umakom i kuhanom mljevenom govedinom. Složite tjesteninu u posudu s komadićima svježeg sira i mozzarellom. Zatim je pecite dok ne nastanu mjehurići. Ovaj je recept pouzdan, pristupačan i tako ukusan, prenosi Simply Recipes.
Sastojci:
- Pola kilograma tjestenine
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Pola kilograma nemasne mljevene govedine
- 1 staklenka umaka od rajčice
- Pola kilograma punomasnog svježeg sira
- 220 grama naribanog talijanskog miješanog sira
VEZANI ČLANCI:
Upute:
1. Zagrijte pećnicu na 200⁰C.
2. Napunite veliki lonac vodom, posolite i zakuhajte na jakoj vatri. Kuhajte tjesteninu oko 10 minuta. Tjestenina će i dalje biti čvrsta. Ocijedite tjesteninu u cjedilo postavljeno u sudoper.
3. U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mljevenu govedinu i kuhajte je, usitnjavajući drvenom kuhačom dok više ne bude ružičasta, oko 5 minuta. Ako želite, ocijedite višak masnoće.
VEZANI ČLANCI:
4. Umiješajte umak od rajčice i kuhajte dok se ne zagrije, 3 do 4 minute. Dodajte tjesteninu u umak i promiješajte da se sjedini.
5. Ulijte polovicu smjese u protvan. Odozgo stavite komadiće svježeg sira, pa prekrijte polovicom naribanog sira. Po vrhu rasporedite preostalu tjesteninu i završite ravnomjerno raspoređenim preostalim naribanim sirom.
6. Pecite dok ne nastanu mjehurići, a sir se otopi i lagano porumeni, oko 30 minuta. Ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka: