Konobarenje je jedan od najstresnijih poslova, a uz to može biti i vrlo fizički naporan, posebice u turističkim sredinama i tijekom sezone. Uz to, neki ljudi jednostavno se ne trude olakšati konobarima već im dodatno zakompliciraju život svojim ponašanjem. Na portalu Theeverygirl, dugogodišnja konobarica poručila je od čega im se diže kosa na glavi.
Želimo vam servirati savršeno jelo, no ponekad vam ne možemo pripremiti jelo koje ste zamislili jer moramo pratiti jelovnik koji je osmišljen da može zadovoljiti većinu gostiju u restoranu i mogućnosti kuhara.
Nemojte lagati o svojim alergijama s namirnicama jer kuharima oduzima jako puno vremena da prilagode vaše jelo kako ne biste
imali alergijskih reakcija. Ako lažete o svom zdravstvenom stanju samo kako biste dobili neki "extra obrok", to zaista nije lijepo.
Ako naručujete hranu za van bilo bi lijepo ostaviti napojnicu i u takvim situacijama.
Imamo samo dvije ruke, baš kao i vi i stoga imajte na umu da ako je gužva da nismo u mogućnosti jako brzo obaviti ono što bismo mogli kada nije gužva u restoranu. Imajte razumijevanja za to i pokušajte pozvati konobara za dodatne narudžbe za sve za stolom, ne jedan po jedan svakih nekoliko minuta.
Nerijetko su plaće konobara tek osnovne, što znači vrlo male pa mnogi ovise o napojnicama. Ako ste u mogućnosti, ostavite napojnicu, to nam znači puno.
I mi smo ljudi koji griješe, stoga nam recite ako smo vam nešto zaboravili donijeti. Dajte nam priliku da ispravimo propust, nemojte nas napadati. Nemojte nas kažnjavati ne ostavljanjem napojnice jer vam se jelo našeg kuhara nije svidjelo. Frustrirajuće je kada nam ne date priliku da vam pokušao učiniti bopravak i konzumaciju jela kod nas što ugodnijim.
U restoranu je u pogonu cijeli jedan sustav ljudi koji funkcionira oko vas. Ako ste završili s jelom, a vidite da netko duže čeka na slobodan stol, ustupite svoje mjesto nakon obroka. Pazite na svoju malu djecu koja trčakaraju okolo da nas ne ometaju u poslu ili uzrokuju da nam nešto s tacne padne na pod. Ili na njih.
Iako su mjere popustile, gosti kafića i restorana mole se da se pridržavaju svih propisanih mjera.
Konobari poručuju: Nemojte ovo raditi, od toga nam se diže kosa na glavi
Simona Mijoković: 'Djed Božićnjak' sotonsko je djelo, a svoju djecu ne darujem na dan Božića
- Moja djeca ne vjeruju u postojanje "Djeda Božićnjaka". To je sotonsko djelo i sigurno znam da svoj život, roditeljstvo i odgoj želim graditi na stijeni Isusa. Ta stijena neće se nikada srušiti. A kada je nešto sagrađeno na pijesku, na lažima, kad tad će se srušiti. Moja djeca znaju da je "Djed Božićnjak" lažac i da ne postoji. On je čak i kradljivac, uzima sve ono što Božić uistinu jest, rođenje Isusa Krista. Uzima kroz nametnutu kupovinu, a što je lažni privid sreće - istaknula je za Večernji list Simona Mijoković.
Izdvajamo 15 najboljih cjenovno pristupačnih hidratantnih krema koje stručnjaci obožavaju
FOTO Snijeg paralizirao promet prema Jadranu, autocesta zatrpana, pogledajte kako izgleda
Većina državnih cesta kroz Liku zatvorena je za sve skupine vozila zbog nanosa snijega i olujnog vjetra uključujući i državnu cestu DC1 na dionici Korenica-Ondić-Gračac
Testirali smo Xiaomi Smart Air Purifier Elite u uredu i evo što mislimo
Zrak koji dišemo često uzimamo zdravo za gotovo, no njegova kvaliteta ima značajan utjecaj na naše zdravlje.
Jedna vrsta štednje je hit među studentima: 'Studenti nisu bespomoćni kad su u pitanju financije'
Pa i drugi ljudi imaju malenu plaću, još i manju od konobara, pa ne očekuju da ih netko nagrađuje svaki puta kad naprave svoj posao. Dragi konobaru, ako je kuhar napravio loše jelo, napojnicu možeš samo sanjati. Odeš lijepo do kolege kuhara i objasniš mu da ti "izbija novac iz džepa". Nemoj svojim podrazumijevanjima i mrzovoljom 'kažnjavati gosta', bez kojeg ne bi imao niti tu osnovnu plaću. I da ne duljim, dragi konobari trebaju imati na umu da su oni tu zbog gosta, a ne obrnuto, te se očekuje da se ne ponašaju kao neodgojena derišta i uvrijeđene primadone.