Rebekah Strand je kuharica u tvrtki Conagra Brands i radi na razvoju proizvoda i recepata testirajući ih u kuhinji, a kaže kako postoje izvrsne zamjene za mlijeko koje će dati jednake rezultate, piše Fox News.
"Jedno od značenja pametnog kupovanja je nabavljanje alternativnih namirnica koje ne zahtijevaju čuvanje u hladnjaku. Tako ja, na primjer, uvijek imam mlijeko u prahu ili kondenzirano u smočnici, a obje namirnice mogu se koristiti u receptima umjesto običnog mlijeka", kaže Strand.
Probajte recept za kruh koji uvijek uspije:
Ako ste krenuli peći kolač i shvatili da vam nedostaje mlijeko, umjesto odlaska u trgovinu zavirite u svoj hladnjak i zgrabite jogurt, kiselo mlijeko ili neki slični mliječni proizvod. Svi mogu poslužiti, a ako baš nemate ništa od navedenog možete jednostavno koristiti običnu vodu. "U tom slučaju jedino treba pojačati količinu maslaca u receptu, zaključuje Rebekah.