u slast

Krpice s tunom i umakom od rajčice

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Krpice s tunom i umakom od rajčice
12.12.2014.
u 10:00
Tjesteninu skuhajte al dente dok pripremate umak
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI:

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 sjeckana češnja češnjaka

2 žlice nasjeckanog peršina

2 konzerve pelata

sol i papar

4 žlice maslaca

2 konzerve komadića tune

450 g tjestenine

PRIPREMA:

U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje preko srednje jake vatre. Dodajte češnjak i pirjajte 1 minutu. Dodajte 2 žlice peršina i kuhajte 1 minutu. Dodajte pelate i začinite solju i paprom. Kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko 20 minuta. Dodajte maslac, a zatim umiješajte tunu.

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu al dente i ocijedite. Dodajte tjesteninu u umak od tune i dobro promiješajte. Prije posluživanja ukrasite s malo peršina.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.