uskrsna kuharica

Kugla s vrućim karamelom i jagodama

Foto: Žarko BašićPIXSELL
Kugla s vrućim karamelom i jagodama
15.04.2017.
u 21:14
Pogledaj originalni članak

Sastojci za kugle i bijeli ganache:

150 g gorke tamne čokolade

100 g bijele čokolade

200 g jagoda

1 dl vrhnja za šlag

Sastojci za karamel-preljev:

200 g šećera

2 dl vrhnja za kuhanje

prstohvat soli

Priprema:

Na pari u odvojenim posudama otopimo bijelu i tamnu čokoladu. U bijelu dodamo vrhnje, izmiješamo i stavimo hladiti jedan sat. Tamnom čokoladom premažemo silikonske kalupe te ih stavimo na hlađenje. Kad se čokolada stvrdne, izvadimo polutke. Jednu polutku napunimo bijelim ganacheom, uronimo u njega komade jagoda i poklopimo drugom polutkom. Stavimo kugle na razmrvljene kekse ili pržene bademe i prelijemo karamelom. Karamel ćete napraviti tako da otopite šećer na zagrijanoj tavi, kada posmeđi, dodajte vrhnje i sol te kuhajte 10 minuta.

>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.