Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu, Australija, podijelio je svoj jednostavan trik kako napraviti najkremastiji pire krumpir, a sve što je potrebno je malo mlijeka, kako prenosi Daily Mail. U videu koji možete pogledati ispod detaljno je objasnio svoju metodu pripreme.
@morganhipworth do you prefer smooth or lumpy mashed potato? 🤤 ##food ##yum ##foryou ##cooking
♬ original sound - Morgan Hipworth
Sastojci:
500 grama krumpira
100 grama maslaca
100 mililitra mlijeka
Morska sol
Priprema:
Ogulite i narežite krumpir na velike komade. Kuhajte ih u loncu s obilnom količinom morske soli.
Ocijedite krumpir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta.
U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije. Polako ga dodajte smjesi krumpira, zajedno s maslacem.
Miješajte dok krumpir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte sol.
Recept slavne glumice srušio internet: Svi su poželjeli pripremiti krumpir na ovaj način:
pa zar netko pravi pire a da ne doda malo maslac u mlijeka? halo