Isprobajte

Kuhar otkrio odličan trik: Evo kako ćete dobiti najkremastiji pire krumpir

Foto: shutterstock
Kuhar otkrio odličan trik: Evo kako ćete dobiti najkremastiji pire krumpir
01.11.2020.
u 20:40
Samo jedna promjena u pripremi pomoći će vam u dobivanju savršeno kremastog pire krumpira.
Pogledaj originalni članak

Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu, Australija, podijelio je svoj jednostavan trik kako napraviti najkremastiji pire krumpir, a sve što je potrebno je malo mlijeka, kako prenosi Daily Mail. U videu koji možete pogledati ispod detaljno je objasnio svoju metodu pripreme.

@morganhipworth

do you prefer smooth or lumpy mashed potato? 🤤 ##food ##yum ##foryou ##cooking

♬ original sound - Morgan Hipworth

Sastojci:
500 grama krumpira
100 grama maslaca
100 mililitra mlijeka
Morska sol 

Priprema:
Ogulite i narežite krumpir na velike komade. Kuhajte  ih u loncu s obilnom količinom morske soli.

Ocijedite krumpir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta.

U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije. Polako ga dodajte smjesi krumpira, zajedno s maslacem.

Miješajte dok krumpir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte sol.

Recept slavne glumice srušio internet: Svi su poželjeli pripremiti krumpir na ovaj način:

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

MR
mrzimcrvenekmerove
21:12 01.11.2020.

pa zar netko pravi pire a da ne doda malo maslac u mlijeka? halo

KR
Korisnik.ri
06:39 02.11.2020.

Šta je to otkrio, pa i ja stavljam mlijeko i malo ulja i sol, a stavljaju i drugi koliko sam upoznat i to 35 godina pamtim već.

Avatar BosnaArgentina
BosnaArgentina
06:19 02.11.2020.

Sutra u novom broju: kako napraviti kruh od brašna?