Inspiracija za danas

Brza i jednostavna večera: Zapečeni njoki s rajčicom i mozzarellom nestat će u trenu

shutterstock
29.10.2020.
u 16:21

Rajčica, sir i njoki - formula s kojom ne možete dobiti loše jelo.

Za večeru uvijek tražimo neko jelo koje možemo pripremiti brzo i jednostavno, bez puno sastojaka. Ako ne želite provesti puno vremena u kuhinji nakon posla, ovo je idealan recept za vas.

Sastojci koji vam trebaju:
1 žlica maslinovog ulja
1 luk
1 crvena paprika
400 g pelata 
500 g njoka
1 žličica bosiljka, malo soli i papra
125 g mozzarelle

Prava atrakcija na cesti do Zagreba! Cijelo dvorište puno im je bundeva 😊

Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi, a na njemu onda ispržite sitno nasjeckani luk i papriku. Dodajte češnjak, pričekajte da pusti svoju aromu, a zatim dodajte sjeckanu rajčicu.

Kuhajte 10 minuta i povremeno miješajte. Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju, umiješajte ih u umak, začinite i sve prebacite u posudu za pečenje. 

Posipajte mozzarellom i pecite deset minuta na 200°C, sve dok se sir ne otopi.

Recept za krumpire oduševio je internet: Isprobajte ovu metodu!

1/6

Komentara 1

MO
montello
18:21 29.10.2020.

odlično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije