I dok u namirnicama poput pizze možemo uživati i sutradan, bilo da ju volimo hladnu ili ju podgrijemo,'brzu hranu' poput prženih krumpirića dan kasnije većina ljudi odmah baci, pretpostavljajući da se ni ne može grijati.
Ipak, stručnjakinja za hranu kaže da postoji jedan trik s kojim možete spasite i ostatke prženih krumpirića, a da se pri podgrijavanju krumpir ne 'raskvasi'.
'Tajna' za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi...
To se, kaže profesionalna kuharica Magda Ganae, događa jer je krumpir pun vlage koja iz njega izlazi kad se ponovno grije, posebno u mikrovalnoj pećnici gdje se para i voda dodatno 'zarobe'.
Kuharica zato savjetuje da ostatke prženih krumpirića što prije ohladite, poklopite labavim poklopcem (jer potpuno poklapanje može uzrokovati rast bakterija) i stavite u hladnjak.
- Kada dođe vrijeme za podgrijavanje, osušite ih kuhinjskom krpom ili upotrijebite sol kako biste izvukli višak vlage; da budu suhi prije nego što ih krenete podgrijati - rekla je, a to je najbolje napraviti u dubokom ulju friteze ili na tavi ili na vrlo vrućoj tavi s malo ulja.
- Samo ih redovito premještajte kako ne bi zagorjeli - dodala je Ganae za Mirror.
Ona napominje još i da za grijanje pomfrit svakako izbjegavate mikrovalnu jer će u njoj krumpir zadržati svu vlagu koje se cilj riješiti.
Jeste li znali: Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!