Tajne dobrog roštilja

Kuharica otkrila: Ova marinada od samo tri sastojaka učiniti će vašu piletinu savršenom

Foto: Shutterstock
Kuharica otkrila: Ova marinada od samo tri sastojaka učiniti će vašu piletinu savršenom
26.02.2023.
u 07:00
Samo tri sastojka poboljšat će okus piletine pripremljene na roštilju.
Pogledaj originalni članak

Uskoro će krenuti sezona roštiljanja, a uz ćevape i pljeskavice koje se tradicionalno peku na roštilju, mnogi vole i pečenu piletinu. Kako biste postigli hrskavost i odličan okus, marinirajte komade mesa nekoliko sati prije - i to uz trikove i savjete kuharice Claire Lower, prenosi Lifehacker

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put:

Foto: Getty Images
Krumpirići
Foto: Getty Images
Krumpirići
Foto: Thinkstock
Prženi krumpirići
Foto: Thinkstock
prženi krumpirići
Foto: Thinkstock
Krumpirići

Ova kuharica tvrdi da se odlična marinada može napraviti od samo tri sastojka - jogurta, češnjaka i soli! 

U jednoj posudi pomiješajte jogurt i sol s češnjakom - količina ovisi o kilogramima mesa koje imate, a Claire u pravilu koristi jednu žlicu soli s češnjakom na svaku čašicu jogurta.

Marinadu prelijete preko piletine koju namjeravate jesti na žaru, stavite piletinu u vrećicu i ostavite vrećicu u hladnjaku preko noći, ili barem 6 sati prije pečenja. Kad dođe vrijeme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ručnikom i pecite. 

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.