BRZO I BEZ MUKE

Kuharica savjetuje: "S ovim će trikom ljuska samo 'skliznuti' sa skuhanog jaja"

Foto: Tik Tok
Kuharica savjetuje: "S ovim će trikom ljuska samo 'skliznuti' sa skuhanog jaja"
25.04.2022.
u 07:00
Svojim je domišljatim objavama Tiktokerica prikupila više od 1,8 milijuna korisnika, a upravo je ovaj njen video o kuhanju jaja jedan od najpopularnijih.
Pogledaj originalni članak

I dok je kuhanje vjerojatno najlakši način za pripremu jaja, guljenje ljuske može biti prava noćna mora pa je jedna kuharica na Tik Toku podijelila trik koji će vam pomoći da ona samo 'sklizne' nakon što su jaja skuhana, prenosi Mirror.

Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete

Foto: Youtube
Jaje
Foto: Thinkstock
Jaje
Foto: Thinkstock
Sendvič s jajima
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Kathleen je svoju metodu objavila na svom Tik Tok profilu gdje i inače objavljuje trikove i savjete za kuhanje. Svojim  je domišljatim objavama prikupila više od 1,8 milijuna korisnika, a upravo je njezin video o kuhanju jaja jedan od najpopularnijih.

U njemu je objasnila da je rješenje lakog guljenja jaja - para. Započinje tako što napuni lonac hladnom vodom, a zatim doda metalnu košaru za kuhanje na pari i stavi jaja na vrh i kuha na jakoj vatri 12 do 14 minuta. Kada se mjerač vremena isključi, jaja su savršeno tvrdo kuhana, a ljuska odmah 'sklizne'.

 

@katcancook

Chef tip! I haven’t hard boiled an egg in 10 years.

♬ original sound - Hope Schwing

- Vruća para uzrokuje sakupljanje proteina u bjelanjku koji se tako udaljavaju od membrane ljuske - objasnila je Kathleen u videu. 

Mnogi korisnici oduševili su se njezinim trikom i zahvaljivali joj u komentarima ispod videa.

- Nikada nisam lakše ogulio jaja, odlično! - oduševljeno je napisao jedan korisnik.

- Ne znam zašto prije nisam čula za ovo. Probat ću odmah idući put kada ih budem kuhala - dodala je korisnica.

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.