Recept smo posudili od gastroblogerice Nasje Duplančić, na čijem ćete blogu Mama, ja sam gladan pronaći pregršt recepata koje ćete odmah poželjeti isprobati u vlastitoj kuhinji.
Štruca s jagodama
Sastojci:
250 g glatkog brašna
200 g šećera (ili manje ako volite manje slatko)
250 ml jogurta
150 ml ulja
ribana korica 1 limuna
3 jaja
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
oko 250 g jagoda
Priprema:
U jednu zdjelu stavite jaja, limunovu koricu i šećer. U drugu zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo i sol pa promiješati.
Jaja i šećer pjenasto izradite mikserom pa ubacite jogurt i ulje i još kratko miksajte. Sad brašno ubacite u zdjelu s jajima i žlicom dobro promiješajte. Ubacite jagode koje ste prethodno narezali na manje komade. Sve promiješajte i smjesu prebacite u kalup za kruh koji ste obložili masnim papirom. Na vrh stavite još nekoliko komadića jagoda. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C oko 50 minuta. Kad se kolač ohladi po želji ga pospite šećerom u prahu.
Odlican