Može se raditi od jedne vrste voća ili kombinirano. Brzo se pripremi, lagana je za probavu, a sastojci nisu skupi
Sastojci:
5 jaja
200 g glatkog brašna
150 g šećera
125 g maslaca
malo cimeta
malo soli
naribana korica limuna
Voće po želji: 2 jabuke ( bez kore narezane na kockice)
50 - 100 g višanja ( po želji)
1 breskva (bez kore i na kockice)
Priprema:
U posudi izmiješajte maslac i šećer pjenasto. Postupno dodajte žumanjke i nastavite miješati. Dodajte cimet, sol i naribanu koru limuna. Postupno dodavati brašno i stalno miješati.
Istucite 5 bjelanjaka u čvrsti snijeg i dodajte smjesi uz miješanje. Smjesu stavite u okrugli kalup za torte u koji ste prethodno stavili nasjecakano voće, smjesu izmješajte i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.