Vrhunska kozmetika

Laserom protiv uraslih dlačica na tijelu

Foto: Shutterstock
Laserom protiv uraslih dlačica na tijelu
17.12.2014.
u 08:30
Laserskim tretmanom toplotno se uništava korijen, dok okolno tkivo ostaje neoštećeno
Pogledaj originalni članak

Nakon svake depilacije imam puno problema s uraslim dlačicama. Pokušala sam ih sama ukloniti ili spriječiti njihovo pojavljivanje uz pomoć krema i drugih tretmana, ali bez željenog učinka. Molim vas da mi savjetujete neku djelotvornu metodu. (Sanja, Zagreb)

Najdjelotvorniji je tretman laserom Epilmoona Ex koji bezbolno i trajno odstranjuje dlačice. Laserskim tretmanom toplotno se uništava korijen, dok okolno tkivo ostaje neoštećeno.

Laserska se energija dovodi do korijena dlake, čime se prekida dovod krvi. Deblje i tamnije dlake lakše se uklanjaju jer primaju više laserske energije.

Prije svakog laserskog tretmana za svakog klijenta mjeri se jačina snopa laserskog svjetla koja ovisi o boji kože. Prije početka tretmana treba pustiti dlačice da izrastu i doći na pregled da se utvrdi o kakvoj se dlaci radi.

Za 90 postotno trajno lasersko odstranjivanje dlaka s određenog dijela tijela obično je potrebno od četiri do osam tretmana, između kojih su razmaci od tri do pet tjedana zbog prirode rasta dlake.

Učinkovitost tretmana ovisi o boji i debljini dlaka te dubini njihova korijena.

>>Istina ili mit? Brijanje ubrzava rast dlačica

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.