Strogi žiri Wine and gastro akademije (Lada Radin, Ana-Marija Strašek, Đurđa Adlešič i Siniša Špiranec) na završnoj večeri Festivala maslinova ulja najboljim kuharskim parom u pripremi jela na bazi maslina i čokolade proglasio je Deniza Zembu iz restorana Le Mandrać iz Voloskog i vinara Brunu Trapana. Drugi je tim Zigante, u kojem su kuhali Tanja Prodanović i Sanel Haračić, šef kuhinje restorana Zigante u Livadama, a treći tim Brachia - Maja Bjeliš i Marko Miljković iz restorana Lanterna. Troboj - dva slana i jedno slatko jelo Kuharski troboj sastojao se od spravljanja jela od istih namirnica za sve sudionike; piletine, kruške, naranče, maslinova ulja, čokolade, lisnatog tijesta, mrkve, tikvica, malih rajčica, mascarponea.... Kreativnosti i mašte mladim kuharskim snagama nije nedostajalo, no žiri je bio vrlo strog. Prvo su jelo iznijeli Damatinci, tim Brachie. Odlučili su se za slanu kombinaciju s naglašenim povrćem ADLEŠIČ : Mmm, tikvice su sjajne... STRAŠEK: Rajčice su preslane... ŠPIRANEC: Tikvice i piletina mi pašu... RADIN: Osjećam kim... Istrani znaju što je kuhinja Slijedio ih je tim Zigante. Njihova je kreacija bila minimalistička na staklenim tanjurima, a poigrali su se čipsevima. ADLEŠIČ : Ovo mi je mrak!. STRAŠEK: Uh, kako dobro hrska... ŠPIRANEC: Sjajno sljubljeno! RADIN: Uime žirija - oduševljenje! A onda je uslijedila krema na tortu natjecanja. Tim Le Mandrač, Deniz i Bruno Trapan piletinu s rajčicama napravili su, odali su nam, za društvo u kuhinji, da ne ostanu gladni. Ostale namirnice upotrijebili su za bajni desert od reduciranog vina, čokolade, kruške kreme od vrhnja i maslinova ulja, krokanat od sezama i, rekli su, ‘svašta nešto što ne žele odati’. Pali su na čokoladu A žiri je to rekao: ADLEŠIČ : Potkupili su me čokoladom, predajem se. STRAŠEK: Nemam vremena komentirati. ŠPIRANEC: Uh, ovo je borba! RADIN: Čista ludnica! Najbolji i najkreativniji tim - Zembo i Trapan - dobili su po sadnicu masline, pregršt čestitaka i poljubaca žirija te želju da na njihovim kuharskim radionicama svladaju tajne visokog kulinarstva.
Le Mandrać i Trapan najbolji kuhari na danima ulja u Zagrebu
Senzacionalni transfer na pomolu? Ivanu Perišiću u 37. godini mogla bi se ispuniti velika želja
Perišić je do sada igrao u Njemačkoj (Wolfsburg, Borussia Dortmund, Bayern), Itlaiji (Inter) i Engleskoj (Tottenham). Bio je član o francuskog Sochauxa, a nastupao je i u Belgiji za Roeselare i Club Brugge
Teška nesreća nedaleko Zagreba: Pijani policajac ušao u suprotan smjer pa pokosio pješakinju
U prometnoj nesreći pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć joj je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu.
Zaokret američke politike prema Balkanu: Ako Vučić krene u rat, Amerika bi mogla ostati po strani
Blagojevich se prošlog tjedna sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. U medijima je oštro kritizirao kosovskog premijera Albina Kurtija, optuživši ga da na Kosovu provodi "etničko čišćenje" Srba
Par iz Mostara oduševio nas je sjajnim odgovorom: 'Nama je svaki dan Valentinovo!'
Velika prilika za financiranje? Ovdje su najbolji krediti koji vam mogu pomoći