Diva

Limfnom drenažom do puno bolje cirkulacije

Foto: Thinkstock
Limfnom drenažom do puno bolje cirkulacije
30.05.2014.
u 10:45
Manji zastoj limfe događa se svakodnevno, pri duljem stajanju zbog sile gravitacije
Pogledaj originalni članak

Imam problema sa zadržavanjem vode u organizmu pa molim savjet za tretman.

Hvala

(Arijana, Pula)

Manji zastoj limfe događa se svakodnevno, pri duljem stajanju zbog sile gravitacije. Veći i kompleksniji zastoji limfe događaju se nakon nekih operacijskih stanja i/ili bolesti.

Limfne su žlijezde “granični prijelazi” te imaju važnu ulogu u proizvodnji limfocita koji imaju ulogu tjelesnih obrambenih mehanizama. Stvaraju antitijela koja deaktiviraju klice i njihoveotrove te povećavaju otpornost organizma na infekcije. Limfna se cirkulacija parcijalno usporava pri spavanju, umoru, hladnoći, stresu i živčanoj nap etosti. Usporena limfna cirkulacija dovodi do trovanja stanica i njihove kalcifikacije, dok se pri normalnoj cirkulaciji limfe koža regenerira.

Tretman je vrlo ugodan, pod određenim ritmom pritišću se limfne točke i izbacuju se toksini, masnoća i suvišna voda iz organizma. Uz prethodne upute o prehrani i pijenju tekućine, takvim načinom tretiranja tkiva mogu se znatno riješiti voda i celulit. Limfna drenaža je osnova za unutrašnje tretmane čišćenja i način poboljšanja cirkulacije i uklanjanja suvišne tekućine iz organizma.

>>Osobe koje svoje tijelo opisuju kao 'mlohavo' idealni kandidati za ultrazvučnu kavitaciju

>>Problemi s cirkulacijom? Rana dijagnostika ključ je oporavka

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.