Luciano Padulano i Leonardo Cartuccio su pizza-majstori. Talijani iz Napulja. U Labin su došli kako bi domaće naučili raditi pravu pizzu.
- Dva smo mjeseca učili. Ispekli smo, ovako od oka, 800 pizza na kojima smo vježbali. I još učimo! Vele da treba dvije godine da se postigne savršenstvo - kaže Josip Gobo (41) koji je sa suprugom Gabrijelom otvorio bistro Rumore na šetalištu San Marco s kojeg pogled puca na obližnji Rabac.
- Tijesto leži 30 sati, a ima minimalno kvasca. Peče se na temperaturi između 430 i 470 stupnjeva od 60 do 90 sekundi.
Pizze koje rade s Talijanima su sjajne. Gurmanske. Pistacchio&Rumora by Rumore stoji 75 kuna, a na njoj su, redom - pesto od pistacije, prvola, mortadela IGP Bologna, maslinovo ulje, svjež bosiljak i pistacije. Okus nevjerojatan, izgleda kao pizza, no okusi su sasvim drugog, puno profinjenijeg jela.
Pizza Maestro Santucci, ima San Marzano umak od rajčice, bufalu, origano, breasolu (goveđi pršut), rukolu, maslinovo ulje i listiće grana padana. Toči se belgijsko samostansko pivo Grimbergen. Vidi se trud, pokušavaju od pizze napraviti savršenstvo. Vrijedi probati. Večera za dvoje - 180 kuna.