BISTRO RUMORE

Luci i Leo iz Napulja peku pravu talijansku pizzu

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
20.07.2020.
u 20:50
Pistacchio&Rumora by Rumore stoji 75 kuna, a na njoj su, redom - pesto od pistacije, prvola, mortadela IGP Bologna, maslinovo ulje, svjež bosiljak i pistacije.
Pogledaj originalni članak

Luciano Padulano i Leonardo Cartuccio su pizza-majstori. Talijani iz Napulja. U Labin su došli kako bi domaće naučili raditi pravu pizzu.

- Dva smo mjeseca učili. Ispekli smo, ovako od oka, 800 pizza na kojima smo vježbali. I još učimo! Vele da treba dvije godine da se postigne savršenstvo - kaže Josip Gobo (41) koji je sa suprugom Gabrijelom otvorio bistro Rumore na šetalištu San Marco s kojeg pogled puca na obližnji Rabac.

- Tijesto leži 30 sati, a ima minimalno kvasca. Peče se na temperaturi između 430 i 470 stupnjeva od 60 do 90 sekundi.
Pizze koje rade s Talijanima su sjajne. Gurmanske. Pistacchio&Rumora by Rumore stoji 75 kuna, a na njoj su, redom - pesto od pistacije, prvola, mortadela IGP Bologna, maslinovo ulje, svjež bosiljak i pistacije. Okus nevjerojatan, izgleda kao pizza, no okusi su sasvim drugog, puno profinjenijeg jela.

Pizza Maestro Santucci, ima San Marzano umak od rajčice, bufalu, origano, breasolu (goveđi pršut), rukolu, maslinovo ulje i listiće grana padana. Toči se belgijsko samostansko pivo Grimbergen. Vidi se trud, pokušavaju od pizze napraviti savršenstvo. Vrijedi probati. Večera za dvoje - 180 kuna.

Ocjena

Izbor i kvaliteta jela  (do 50 bodova) 45
Izbor i ponuda pića  (do 15 bodova) 14
Posluga i ljubaznost  (do 10 bodova) 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18
Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4
Ukupno 91

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.