da ne ostanete gladni

Malo ste se zanijeli i hranu presolili? Evo savjeta kako spasiti jelo

Foto: Screenshot
Presoljeno
Foto: Screenshot
Presoljeno
Foto: Screenshot
Presoljeno
03.02.2014.
u 11:32
Presoljeno jelo, nasreću, može se spasiti. Trik je u dodavanju malo kiseline.
Pogledaj originalni članak

Jesam li već posolila? Koliko ste se puta pitali pa uzeli još prstohvat soli da biste začinili jelo koje pripremate, no poslije ste ustanovili kako ste posolili, i to dvaput, odnosno previše.

Presoljeno jelo, nasreću, može se spasiti. Trik je u dodavanju malo kiseline.

Dovoljno je dodati malo limuna ili octa, a stvar će popraviti i vino ako recept dopušta.

Kiselina će neutralizirati sol, no ako ste se stvarno razmahali i presolili previše, dodavanjem više kiseline nećete spasiti jelo već dobiti preslanu i prekiselu hranu.

U jela poput variva ili juhe može se dodati i krumpir koji će "pokupiti" višak soli, a pomoći će i čudotvorna soda bikarbona.

>>Želite ravan trbuh? Ovo radite svaki dan, a ne biste smjeli

>>Maslac će ukloniti mrlju od tinte, očuvati sir...Evo kako ga još možete iskoristiti u kućanstvu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

M3
Miške 3
15:41 03.02.2014.

Da, upravo tako rade Bogci u pučkim kuhinjama i onih 380.000 nezaposlenih.