Višnja Vusić na Vuglec bregu radi još samo danas i sutra. Jedna od kuharica koja je ovom restoranu priskrbila prestižnu Michelinovu preporuku odlazi u mirovinu.
– Novu godinu prvi put ću nakon 13 godina dočekati kod kuće, dolje u Krapinskim Toplicama. Ne znam što ću raditi! Pa svaka fešta koja se događala ovdje u Vuglecu, svi gosti koji su dolazili, bila sam s njima i kuhala im. A sad, prvi put neću raditi ono na što sam naviknula. Možda dođem na doček, ali kao gost – govori 62-godišnja Višnja pa dodaje: – Doći će mi unuci, Ema, Paola, Leon i Dora, oni tvrde da im je baka najbolja kuharica na svijetu! Kuhat ću im odojka i sarmu, napraviti francusku salatu i tortu od ananasa...
Prisjeća se trenutka kada su u restoran ušli Michelinovi inspektori.
– Nismo znali da su to ti ljudi. Sjeli su, naručili hranu i bocu vina, i pojeli. Naručili su pečene puževe i patku s mlincima. Prilikom odlaska spomenuli su zašto su došli. Nakon nekog vremena saznali smo da smo dobili Michelinovu oznaku Bib Gourmand za restoran u kojem se jede kvalitetno i po pristupačnim cijenama – priča.
Na bregu se i pije dobro. Poznati su po pjenušcu Vuglec (140 kuna boca), ali i turističkim kućicama naziva Dragec, Lac, Mica, Jana, Jagica i Imbra - po ljudima koji su ovdje živjeli 70-ih. Cijena večere za jednu osobu 186 kn.