Sajam

Mirisi i okusi Jadrana u Beogradu kao pozivnica srbijanskim turistima

Foto: Arhiva
Mirisi i okusi Jadrana u Beogradu kao pozivnica srbijanskim turistima
01.03.2010.
u 13:34
Uzvanici na svečanoj večeri u najboljem beogradskom hotelu Hyatt mogli su kušati sve od štrukli do biranih jadranskih jela, a posebnu je pozornost plijenila prezentacija ponajboljih maslinovih ulja iz Hrvatske.
Pogledaj originalni članak

Tijekom beogradskog sajma turizma protekloga tjedna srbijanskoj su se publici predstavili ne samo jadranski hotelski domaćini nego i hrvatski proizvođači vina, sira, maslinova ulja... Gosti su brojne delicije mogli kušati već dan uoči otvorenja sajma u poznatom beogradskom restoranu Kalemegdanska terasa gdje su predstavnici Kvarnera gostovali s morskim specijalitetima posluženima u šest sljedova. Izredali su se toplo predjelo od oslića, rižoto, salata od morskih plodova, škampi... Užitak je bio podjednak, kako za oči tako i za nepce.

I na hrvatskom izložbenom prostoru beogradskog sajma posjetitelji su mogli kušati ponešto od jadranskih specijaliteta, uključujući i hrvatska vina. Najveće je, pak, gastronomsko obilje čekalo goste na svečanoj večeri u najboljem beogradskom hotelu Hyatt, gdje su domaćini bili ministar hrvatskog turizma Damir Bajs i direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Gotovo 300 uzvanika na izbor je imalo obilje, servirano kao takozvani švedski stol. Za mirise i okuse Jadrana, koji su u prošloga tjedna u srijedu navečer mamili iz Hyatta, zasluži su bili zagrebački kuhari; dvojac iz restorana Bon Appetit - Berislav Lacković i Tomislav Čičak. Posebnu je pozornost plijenila prezentacija ponajboljih maslinovih ulja iz Hrvatske.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.