Pismo terapeutkinji

"Moja je prijateljica bila jako zabavna, ali od kada ju je muž ostavio skroz se promijenila"

Foto: Shutterstock
"Moja je prijateljica bila jako zabavna, ali od kada ju je muž ostavio skroz se promijenila"
18.06.2023.
u 18:00
Odlučila sam se malo udaljiti od nje, ali otkada smo se vratile, skoro se svaki dan pojavljuje u mojoj kući nenajavljena i stalno me zove i šalje mi poruke s nekim 'dramama', piše žena.
Pogledaj originalni članak

Ne znam što učiniti sa svojom prijateljicom. Upoznala sam je kad su nam djeca u isto vrijeme krenula u jaslice tako da se već poznajemo nekoliko godina. U početku mi se svidjela jer je imala smisla za humor i bilo je zabavno biti s njom, a za razliku od drugih mama koje sam upoznala, nije ni sebe ni život shvaćala previše ozbiljno, napisala je žena anonimno terapeutkinji i Mirror kolumnistici Colleen. "Moj problem je što smo nedavno s još par prijateljica izašle na djevojački vikend kako bismo je razveselile, budući da je nedavno izbacila svog dugogodišnjeg partnera zbog prevare (iako ne znamo sve detalje). Na putovanju je bila pomalo luda, u pubu je vikala na gazdu zbog krive narudžbe i puno se opijala, a bila je i gruba i prema meni i prema drugima."

"Odlučila sam se malo udaljiti od nje, ali otkada smo se vratile, skoro svaki dan se pojavljuje u mojoj kući nenajavljena i stalno me zove i šalje mi poruke s nekim 'dramama'. Ne želim zvučati neljubazno, ali imam dvoje djece i posao i cijenim vrijeme koje provodim s obitelji navečer, tako da mi sve to postaje malo previše", napisala je. "Što da radim?"

"Mislim da se radi o postavljanju granica. Zašto joj ne biste ležerno rekli: 'Možeš li mi samo poslati poruku da me obavijestiš da dolaziš, a ja ću ti reći imam li vremena ili jesam li spremna ili sam zauzeta s djecom?'. Mogli biste dodati kako ne želite da ona bez veze dolazi, a da vi onda nemate dovoljno vremena da s njom razgovarate kako treba.", kaže terapeutkinja.

"Mislim da smo htjeli ili ne često uvučeni u drame naših prijatelja; ako npr. vaš muž sutra ode, trebati ćete nju i ostale prijatelje da vam pomognu da to prebrodite. Njezino ponašanje je vjerojatno takvo zbog onog što je proživjela; pa se malo izdivljala i tražila pozornost. Zvuči kao da nije rekla mnogo o svom prekidu, pa joj je možda neugodno ili ne zna kako razgovarati o tome. Mislim da je, ako ste dobre, u redu da joj kažete kako se osjećate zbog njezina ponašanja na putovanju, a ona će vjerojatno o tome razmisliti i shvatiti što joj hoćete reći".

Ipak, dodala je Colleen, budući da je u priči bio i alkohol, možda se žena ni ne sjeća što se sve događalo; a ako se i posvađaju, nema što izgubiti i više joj neće dolaziti nenajavljena i govoriti o svojim problemima. "Ipak, nadam se da ćete radije započeti iskreni razgovor od kojeg ćete oboje imati koristi!", zaključila je.

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
09:36 19.06.2023.

mora shvatiti da nije on jedini moze naci boljeg