Ovo je izuzetno osvježavajuća, a istovremeno visoko proteinska salata i odlična je i kao samostalno jelo, primjerice kao večera.
Sastojci:
- 200 g kvinoje
- 200 g svježeg špinata
- 200 g kuhanog slanutka
- 2 svježe rajčice
- 300 g sejtana ( odresci )
- 5 velikih žlica maslinovog ulja
- 5 velikih žlica bučinog ulja
- 1 velika žlica jabučnog octa
- 1 mala žličica himalajske soli
Priprema:
- Listove špinata narezati na otprilike trećine lista
- Slanutak prethodno skuhati i ocijediti ili koristiti slanutak iz konzerve
- Skuhati i procijediti kvinoju
- Rajčicu nasjeckati na sitne kockice
- Sejtan narezati na trakice
- Pomiješati sve sastojke, dodati ulja, ocat i sol, još jednom dobro promiješati i poslužiti hladno
Novi hit na TikToku: Ovaj bizaran recept s kiselim krastavcem isprobali su samo najhrabriji!
Ne piše za koliko je osoba obrok, s kolikim ITM-ovima. 70dkg krutih sastojaka, od kojih će jedna kuhanjem biti još teža, svakako nije za jednu. Zašto se miješaju maslinovo i bučino ulje (?) u ukupnoj količini od čak 10 žlica! Čini se da recept nije prošao nutricionističku recenziju.