Restoran Lanterna u slatinskoj lučici, kod Porta, kultno je mjesto. Ugođaj mediteranski, hrana izvrsna, cijene umjerene, a iz zvučnika dopire dobri rock’n’roll. Dvojeći između njoka u maslu s kaduljom, pršutom, mladim sirom i motarom za 70 kuna i njoka Kogo s kozicama, tikvicama i cherry rajčicama za 80 kuna, izbor je pao na treću deliciju: morske raviole, tj. raviole s kozicama i porilukom te dimljenim dagnjama, također za 80 kuna. Pravi specijalitet. Glavni kuhar Ante Borsić pravi je majstor svoga posla. I ne štedi na kozicama. Salata od piletine, rikole, poriluka, cherry rajčica i naribanih tikvica za 55 kuna, tvrdi fotoreporter, osvježava i zasićuje.
Kajo Pavičin Lanternu vodi zadnjih šest godina i zahvaljujući njemu koji je, kaže, u pogonu od ranog jutra do kasno u noć, sve su namirnice svježe, domaće i kvalitetne.
– Ujutro odmah zovem ribare, poslije obilazim mesnice, u jednoj kupujem jedno, u drugoj drugo i to vam tako ide, što se više trudiš, gostiju je sve više. Samo nema predaha – govori Pavičin. Promet mu nije pao. Čim je otvorio lokal nakon koronazatvaranja, kaže, krenulo je dobro.