poslužite ih svojim ljubimcima

Mrkva za vid, a celer za svježi dah: Ovih 5 'ljudskih namirnica' zdrave su i za pse

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Shutterstock
02.10.2024.
u 10:30
Pogledaj originalni članak

Psi su mnogima članovi obitelji, i kao takvi zaslužuju kvalitetnu i raznoliku prehranu koja podržava njihovo zdravlje i dobrobit. Iako je njihova prehrana specifična, određene ljudske namirnice mogu biti odličan dodatak njihovom jelovniku. Pravilno odabrana hrana ne samo da im može biti ukusna, već može pružiti važne nutrijente za jačanje imunološkog sustava, zdravlje kože i zglobova te poboljšanje probave. U nastavku donosimo pet namirnica koje su sigurne i korisne za vašeg psa, uz koje možete poboljšati njegovu prehranu i dobrobit.

1. Mrkva: Mrkva nije samo zdrava za ljude, već i za pse. Ona podržava zdrav vid i bogata je vlaknima, što doprinosi pravilnoj probavi. Osim toga, niskokalorična je poslastica koja može pomoći u čišćenju plaka i zubnog kamenca, što poboljšava zdravlje zubi vašeg ljubimca.

2. Celer: Celer je odličan izbor za pse koji trebaju niskokaloričnu grickalicu. Njegova antibakterijska svojstva mogu osvježiti dah vašeg psa, dok protuupalni učinci pomažu smanjiti upalu i regulirati krvni tlak.

3. Jabuka: Jabuke su bogate vlaknima i antioksidansima koji podržavaju zdravlje kože i dlake psa. Također, jabuke mogu djelovati umirujuće, što ih čini odličnim izborom za pse koji vole svježe, hrskave poslastice.

4. Kuhana jaja: Jaja su jednostavan i izvrstan izvor proteina za vašeg psa. Sadrže važne vitamine poput B12 i D te željezo, a poznato je da mogu poboljšati zdravlje očiju, mozga i imunološkog sustava. Glukozamin iz jaja podržava zdravlje zglobova.

5. Grčki jogurt: Grčki jogurt je bogat probioticima koji poboljšavaju probavu i održavaju zdravlje crijeva vašeg psa. Njegovi protuupalni spojevi pomažu u smanjenju upale, no važno je da birate običan, nezaslađeni jogurt kako biste osigurali da nema neželjenih sastojaka.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.