(Ne)rad im škodi

Muškarci ne bi trebali ići u mirovinu prije svojih supruga

Foto: Photos.com
Muškarci ne bi trebali ići u mirovinu prije svojih supruga
04.07.2011.
u 09:09
Raditi skraćeno radno vrijeme nakon umirovljenja može olakšati prijelaz u mirovinu te poboljšati zdravlje, tvrde znanstvenici
Pogledaj originalni članak

Usamljenost u mirovini može škoditi oženjenim muškarcima, barem ako je suditi po novom američkom istraživanju. Naime, oženjeni muškarci ne bi trebali ići u mirovinu prije svojih supruga jer neće biti nikoga kod kuće da se brine o njima i njihovu zdravlju. 

Oženjenima fali supruga 

I dok se ženama zdravlje poboljšava nekoliko godina nakon umirovljenja, oženjeni su muškarci uvjereni kako se njihovo fizičko zdravlje pogoršava kada su bez posla i sve dok im se njihove supruge ne pridruže u umirovljeničkom životu. 

Kada se žena brine o njima, tada su muškarci i zdraviji, otkrila je anketa Sveučilišta Missouri provedena među umirovljenim parovima, a izvijestio je The Telegraph. 

Treba raditi skraćeno 

No, pogoršanje zdravstvenog stanja kod muškaraca u mirovini možda je samo plod njihove mašte. Studija je otkrila kako muškarci imaju manji rizik od srčanih problema nakon umirovljenja dok kod žena nema promjena. Dobre pripreme za promjene u načinu života, ali i u zdravlju vode do bolje mirovine za bračne parove, smatraju istraživači. 

– Raditi skraćeno radno vrijeme nakon umirovljenja može pomoći olakšati prijelaz u mirovinu te znatno poboljšati zdravlje u kasnijim godinama života – istaknula je profesorica Angela Curl te zaključila kako postoji mnogo zdravstvenih pogodnosti za one koji ostaju raditi jer raditi samo nekoliko sati svaki tjedan može poboljšati zdravlje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

HU
husli
14:27 04.07.2011.

To može vrijediti u Americi ali ne i u Hrvatskoj. Tu kod nas nema posla niti za mlade a kamoli i za umirovljenike.

DU
Deleted user
17:12 04.07.2011.

muškarci trebaju odrasti, a žena im treba biti stvarno žena, a ne mama!

TA
tatamlata
11:13 04.07.2011.

Da sam ja prije u mirovini pobrinuo bi se za sve susjedice ;)