Akcije

Na ljetovanje s djetetom uz 50% popusta, a negdje i besplatno

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Na ljetovanje s djetetom uz 50% popusta, a negdje i besplatno
04.05.2011.
u 10:57
Odavna je običaj među hotelskim domaćinima da malu djecu, do dvije ili tri godine, ugošćuju besplatno, no kako je kriza – pravila su postala sve rastezljivija
Pogledaj originalni članak

Odavna je običaj među hotelskim domaćinima da malu djecu, do dvije ili tri godine, ugošćuju besplatno, no kako je kriza – pravila su postala sve rastezljivija. 

– I u odnosu na prošlu godinu, recimo, na Jadranu je porastao broj hotela koji djecu do 12 godina, ako su u pratnji dviju odraslih osoba, primaju besplatno – kaže Dalibor Čanaglić iz putničke agencije Kompas. Najčešće se, inače, mališane do tri godine u hotelima prima gratis, za djecu do 12 godina vrijede popusti od 50 ili čak do 70 posto, dok za starije od 12 godina u pravilu vrijede sniženja između 20 i 30 posto. No, svaki hotel kroji svoju cjenovnu politiku pa nije rijedak slučaj da se u većim, obiteljskim sobama besplatan smještaj daje čak i za dvoje djece do 12 godina. 

Kako bilo, uz popuste za djecu roditelji poprilično uštede, a neki zahvaljujući tome uopće i vide more. Nije isto, recimo, u samoj špici sezone platiti 2485 kuna za sedam polupansiona po svakom članu tročlane obitelji ili za sve troje proći s troškom od nepunih pet tisuća iako je dijete pred dvanaestim rođendanom, kao što se pruža mogućnost u jednom hvarskom hotelu s tri zvjezdice. “Popusta za djecu ima i sada, a bit će i cijelog ljeta”, kaže Čanaglić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.