Kada je sad već daleke 1988. otvorio restoran u Brodskom Varošu, pet kilometara od središta Broda, vlasnik Anto Jukić nailazio je na čuđenje i podsmijeh. Pokazalo se, međutim, da gosti rado pohode mjesto gdje se mogu odmaknuti od gradske vreve, sjesti i opustiti se. Danas je Grozd restoran s najduljom neprekinutom tradicijom u gradu i okolici.
– Točno sam znao koju vrstu restorana želim otvoriti. Usmjerio sam se na poslovne ručkove i dogovorene menije. Osim poslovnjaka s ovog područja, dolaze nam i oni iz Zagreba i Beograda, sastanu se na pola puta. Idealni smo i za obiteljske ručkove, krstitke, mala vjenčanja, krizme... – kaže Jukić.
Kao što samo ime kaže, u Grozdovim su čašama najzastupljenija vina, i to ona najkvalitetnija, s područja Slavonije, Baranje i Srijema. Dobavljači su im Vlado Krauthaker, Belje, Kolar, Iločki podrumi... Sami prerađuju meso pa i sve delicije tradicionalne kuhinje poput kulina, šunke ili kobasice proizvode sami.
– Povezao sam tradicionalnu kuhinju s malo modernog štiha. Išli smo na četiri godišnja doba pa u listopadu nudimo najtežu slavonsku hrana – buncek, domaće kobasice, kiseli kupus. U siječnju je janjetina, na ljeto roštilj, a cijele godinu na meniju je restana teletina na mađarski, naše najprodavanije jelo – ističe Jukić.
A tko to dolazi iz Beograda? Je li s tenkovima ili bez?