Sezona trešanja prekratka je i zato je treba maksimalno iskoristiti. Znamo da ih najviše volite jesti oprane iz zdjelice, ali ova savršena voćka idealna je namirnica za kolače. Isplati se potrošiti 150 grama za ove divne keksiće!
Prhki keksi s čokoladom i trešnjama
Sastojci:
204 g glatkog brašna
200 g šećera
1 žlica smeđeg šećera
1 čajna žlica kardamoma (može kao zamjena ista količina mješavine cimeta i muškatnog oraščića)
1/2 čajne žličice praška za pecivo
1/2 čajne žličice soli
1 jaje
113 g maslaca
60 g mlijeka
148 g zobenih pahuljica
150 g nasjeckanih trešanja
sitno sjeckana tamna čokolada
Priprema:
U zasebnoj posudi povežite suhe sastojke – brašno, šećer, smeđi šećer, kardamom, prašak za pecivo i sol. U drugoj, većoj posudi, pomiješajte jaje, rastopljeni maslac, mlijeko i zobene pahuljice. Kad ste gotovi, postupno u veću zdjelu dodajte suhe sastojke cijelo vrijeme miješajući da se lijepo povežu. Na kraju u smjesu dodajte trešnje i komadiće čokolade. Na limu za pečenje koji ste obložili masnim papirom oblikujte kekse i pecite ih oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.