lako i ukusno

Napravite domaće kiselo vrhnje: Isprobajte jednostavan recept sa samo tri sastojka!

Foto: Pixabay
Napravite domaće kiselo vrhnje: Isprobajte jednostavan recept sa samo tri sastojka!
19.08.2023.
u 07:07
Priprema nije uopće komplicirana, a puno je zdravija opcija od kupovnog vrhnja
Pogledaj originalni članak

U današnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke namirnice samostalno kod kuće - od početka do kraja - kako bi izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta, keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija opcija. Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo vrhnje - treba vam svega tri sastojka!

Uzmite sljedeće stvari:
1/4  šalice punomasnog mlijeka
1 čajnu žlicu destiliranog bijelog octa
1 šalicu slatkog vrhnja

VEZANI ČLANCI:

Priprema:
Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim, u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte staklenku - možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju ćete stegnuti gumicom.

Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do fermentacije i smjesa će se zgusnuti - i eto kiselog vrhnja! Real Simple savjetuje da dobro ohladite vrhnje prije posluživanja.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.