sretna je i zaljubljena

Napustila je sve kako bi živjela u amazonskoj džungli s online ljubavnikom: 'Ne govorimo isti jezik, ali iskra je tu!'

Foto: TikTok
Napustila je sve kako bi živjela u amazonskoj džungli s online ljubavnikom: 'Ne govorimo isti jezik, ali iskra je tu!'
03.06.2024.
u 14:30
Nakon četiri mjeseca čavrljanja putem interneta, Jordan je odlučila otići na putovanje i željela je osobno upoznati Pitiuruka
Pogledaj originalni članak

Jordan Hauenschild, koja živi u australskom Queenslandu, nije imala pojma da će se zaljubiti u svog 'Tarzana' nakon što mu se obratila na Instagramu. 26-godišnjakinja je kasno jedne noći u prosincu listala po stranici Explore na svom Instagramu kada je slučajno naišla na profil 24-godišnjeg Pitiuruka. Odlučila je poslati poruku muškarcu iz Ekvadora želeći saznati više o njegovoj kulturi i načinu života u šumi Amazone, piše The Sun.

"Naišla sam na ovog prekrasnog čovjeka koji je objavljivao nevjerojatan sadržaj u zemlji o kojoj nisam znala ništa", rekla je Jordan. “Bila sam toliko zaintrigirana time kako ljudi još uvijek žive na ovaj način života i donekle sam znala da postoje plemena u Amazoniji, ali nikada nisam odvojila vrijeme da naučim o tome. Kliknula sam na njegovu stranicu i poslala mu poruku", dodala je.

VEZANI ČLANCI:

Jordan je otkrila da jako vjeruje u riskiranje - a ovaj se očito isplatio. "Nikad se ne zna, možda jednostavno završite tako da pronađete magiju za koju niste znali da postoji. Moja se slučajno našla na drugom kraju svijeta, u zemlji za koju nikad nisam čuo i čiji jezik ne govorim", kaže ona. 

Te je noći poslala Pitiuruku poruku u kojoj je rekla kako je 'prekrasan' i zamolila ga da je nauči o svojoj kulturi. "Nisam očekivala odgovor da budem potpuno iskrena", rekla je. A kad je to učinio, ostala je u šoku. "Nisam mogla vjerovati da mi je netko iz amazonske džungle, u toj egzotičnoj zemlji, upravo odgovorio. Za djevojku koja živi zapadnjačkim životom na obali u Queenslandu, koja uvijek ide na plažu, koja živi u kući, razgovarati s nekim iz Amazonije koji živi u kolibi, bilo je tako nadrealno", prisjetila se.

Pitiurukova obitelj nalazi se u pokrajini Pastaza, u kantonu Puyo Amazonia Ecuador, gdje nude vođene izlete kao način da educiraju druge o kulturi svojih predaka. Uskoro su se počeli čuti  ​​videopozivom, raspravljajući o tome koliko su različiti njihovi stilovi života. "Naši razgovori su uglavnom bili o našem načinu života, što radimo tijekom dana, što jedemo, gdje spavamo i jednostavno, kako živimo", ispričala je Jordan. "Pokazala bih mu svoju spavaću sobu, činjenicu da imamo kupaonicu i svoje prednje i stražnje dvorište - samo sitnice. I proveo bi me kroz jedan dan života u Amazoniji, što je prilično jedinstveno."

Nakon četiri mjeseca čavrljanja putem interneta, Jordan je odlučila otići na putovanje i željela je osobno upoznati Pitiuruka. Odlučila je dati otkaz na poslu kako bi otputovala u Peru, Argentinu i Brazil i pitala je može li i njega također posjetiti. "Samo sam mu rekla: ‘Mogu zapravo doći i upoznati te. Nazovi me ludom, ali mi to možemo'", dodala je Jordan.

@jordankh_ Would You Cross the Globe 🌎 for a stranger? PART 3️⃣ #series #lovestory #internationalcouple #lovestorytime #lovestorytheseries #lovestory❤️ #miniseries #viraltiktokvideo #viralvideo #globaltiktok #amazonfinds #amazon #staytunedformore @Pitiuruk @LATAM Airlines @Geowulf @Flight Centre ♬ original sound - jordankh_

 

@jordankh_ Part 4️⃣: The Next Step 🏠💭: Work 💪. Save 🥵💵 🕰️. Catch 👏 That 👏 Plane 👏 #series #lovestory #internationalcouple #lovestorytime #lovestorytheseries #lovestory❤️ #miniseries #viraltiktokvideo #viralvideo #globaltiktok #staytunedformore #viraltiktok #ecuador #australia #travel #traveltiktok @Pitiuruk @LATAM Airlines @Qantas @Flight Centre ♬ original sound - jordankh_

Bez oklijevanja, Pitiuruk je prihvatio ideju i surađivao je sa svojom obitelji na planiranju puta za Jordan. Nakon četiri leta i više od 30 sati putovanja, konačno je stigla u Guayusa Runu (naziv Pitiurukove obiteljske kuće). "Dok je avion slijetao u Quito, shvatila sam veličinu situacije - krenula sam sa stavom 'zašto ne' i trebala sam upoznati nekoga koga nikad nisam vidjela u stvarnom životu", rekla je. Ali nakon što su bili zajedno, Jordan je rekla da se nikad nije osjećala opuštenije i da je povezanost bila instantna unatoč tome što nisu govorili istim jezikom. "Jednostavno nisam mogla vjerovati da je on stvaran. Bio mi je prvi put u Ekvadoru i samo sam htjela biti sigurna da iskazujem poštovanje, ali jednostavno nisam mogla izbrisati osmijeh s lica."

Sljedeća dva tjedna proveli su živeći i učeći o Pitiurukovom načinu života i iako par ne govori tečno jezik jedno drugoga, Jordan je rekla da se njihova povezanost uvelike temelji na govoru tijela. "Ako postoji iskra, nije važno ako ne možete govoriti jezik jedno drugoga. Nikada nisam imala takvu vezu s nekim s kim točno znam na čemu sam. Kad sam stigla, Pitiuruk je radio sa svojom obitelji na planiranju dvotjednog itinerera za mene oko glavnog grada, a zatim u i oko regije njihovog doma (Pastaza)", ispričala je.

Jordan je rekla da ju je Pitiurukova obitelj dočekala raširenih ruku, 'Naša džungla je tvoja džungla', rekli su joj. Objasnila je da, kako bi Pitiurukova obitelj održala svoju priču i educirala ljude o svom načinu života, moraju se baviti turizmom. "A najbolji način da to učinite je kroz platforme društvenih medija i uspostavljanje online prisutnosti. Morali su se integrirati u razumijevanje kako koristiti internet i izraditi web stranicu kako bi održali način na koji žive. Ali ne žele ništa promijeniti u načinu na koji žive – sretni su takvi kakvi jesu", objašnjava.

VEZANI ČLANCI:

Tijekom njenog boravka, romansa para je rasla, "Iskreno, nisam imala pojma kako će moj odmor izgledati, ali sve što mogu reći je da je bilo filmski. Sve je bilo čarobno koliko možete zamisliti. Bilo je bolje od sna", oduševljeno je ispričala. Ali Jordan se morala vratiti u Australiju i podijelila je njihovu ljubavnu priču na društvenim mrežama gdje je postala viralna sa 6 milijuna pregleda. Njihova je priča privukla toliko pozornosti da je Flight Center financirao Jordanin let natrag u Ekvador kako bi ponovno vidjela Pitiuruka.

"Oboje smo bili u suzama jer nismo očekivali da ćemo se vidjeti još narednih godinu dana", objasnila je. Oboje su se složili da bi požalili da nisu pokušali više i ispitali stvari do kraja. I dok Jordan još nije razmišljala o datumu povratka, tvrdi da se ovaj put nada da će ostati nekoliko mjeseci.

Izgubila je prsten u vodi dok je skakala s litice: ‘Išli smo ga tražiti i našli nešto sasvim drugo’

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

IV
ivica.vranjic
15:18 03.06.2024.

Aha. To sad zovu iskra?

SU
sustain
16:49 03.06.2024.

WTF!!! Džungla , Amazon, online chatting, mjesecima dopisivanje , ne govorimo isti jezik. Da li je ovaj članak itko pročitao prije negoli je objavljen?

Avatar Make my day
Make my day
16:30 03.06.2024.

Moji krokodili su i tvoji krokodili...baš slatko.