Margherita Missoni

Nasljednica Missonija gotovo cijeli život izbjegava obiteljski dućan

Foto: pixsell
Nasljednica Missonija gotovo cijeli život izbjegava obiteljski dućan
06.03.2012.
u 12:01
Kao djevojčica nosila je kreacije Vivienne Westwood (koja je radila za Missoni) te skupocjene Guccijeve kapute s kojih joj je majka skidala logo
Pogledaj originalni članak

Margherita Maccapani Missoni posljednja je članica ove poznate modne obitelji koja se pridružila njihovoj tvrtki. Visoku i mršavu Margheritu rijetko kad možete vidjeti našminkanu, a svom opuštenom hippie stilu duguje mjesta na listama najbolje odjevenih.

Njezina majka Angela kreativna je direktorica glavnih Missonijevih linija, a baka Rosita (koja je pokrenula brend) i dalje vodi liniju za dom i hotele Missoni. No, Margherita nije odmah pristala biti dio obiteljskog biznisa.

– Studirala sam psihologiju, a zatim se odselila u New York i počela se baviti glumom. Tek sam prije dvije godine prvi put ušla u Missoni i shvatila kako nikada nismo razvili liniju accessoirea. Većini brendova to je jedan od najisplativijih proizvoda i željela sam pokušati – prisjeća se svojih prvih dizajnerskih koraka.

– Moda je doista strast u našoj obitelji. Nisam ni shvatila da je to nešto glamurozno dok nisam odrasla. To je jednostavno naš posao – kaže Margherita, koja je u vrtić išla s krunom s potpisom Vivienne Westwood (koja je tada radila za Missoni). Iako su joj se roditelji razveli kad je imala sedam godina, Margherita je s obitelji jako povezana.

– Majka nikad nije kritizirala oca pred nama, uvijek smo ljetovali zajedno. Odrasla sam na selu uz tvornicu u kojoj je radila cijela obitelj. Bili smo poput komune – sjeća se mlada dizajnerica.

– Sa 12 godina počela sam nositi brendove koji nisu naši – mama mi je na rasprodaji kupila Guccijev kaput i natjerala me da promijenim gumbe na kojima je bio logo. Ne zato što je to konkurentski brend, nego jer nije mislila da curica treba ići u školu u Guccijevu kaputu. Tad je shvatila da je stvorila malo čudovište – pa na prvoj reviji sam bila s dva tjedna – otkriva.

Ipak, njezina prva ljubav bila je gluma.

– Volim glumiti i možda ću se baviti time jednog dana, no shvatila sam da, ako se ne bavim modom, zapravo okrećem leđa svojoj obitelji. Odlučila sam se vratiti u Italiju.

Njezina majka bila je presretna što se Margherita ipak posvetila modi i odmah joj je dala otvorene ruke, iako je bilo trzavica.

– Na jednom sastanku stavila mi je dlan na usta kad sam je prekinula usred rečenice – sjeća se Margherita, koja se u tom trenutku rasplakala.

– Meni je moda ponajprije zabava i igra, a to moju majku zna jako živcirati – priznaje. No, zbog njezina povratka najveselija je baka Rosita:

– Svi kažu da smo jako slične – dodaje Margherita.   

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.