Ovolike koncentracije sjajnih restorana na malom prostoru, kakva je u Dubrovniku, ne bi se posramili ni London ni Pariz. Spektakl.
Kako već godinama dolazim u ovaj grad i pritom redovito obilazim restorane, zapravo uopće ne znam što bih vam sada preporučio. Stoga idem lakšim putem. Onim u vezi s novcem.
Gil's i Nautica najpoznatiji su kada je riječ o odličnoj hrani, ali su prokleto skupi. Zastrašujuće. Pijani bogati Rus nisam pa idem dalje. U Mimozi sam pojeo najbolji rižoto od škampa u životu, u Ragusi jednu od najboljih riba ikad.
No, jedan restoran u ovom gradu ipak volim više od ostalih. Riječ je o Lokandi Peskariji, odmah ispod zidina i s pogledom na luku. Tamo se jede vrhunski i to za vrlo prihvatljive cijene. Usto je sve servirano na starinski način. Uopće ne sumnjam da je zbog svega nabrojenog upravo ovaj restoran najpoznatiji u gradu. Problem je stoga pronaći mjesto u njemu. Zapravo često – nemoguće.