Ukusno!

Ne da vam se kuhati poslije posla? Evo ideja za brz i zdrav obrok!

Foto: shutterstock
Ne da vam se kuhati poslije posla? Evo ideja za brz i zdrav obrok!
14.10.2024.
u 08:00
Scenarij je ovakav: dolazite kući umorni nakon dugog, stresnog dana na poslu, bez imalo želje za kuhanjem, a u hladnjaku je tek nekoliko sastojaka…
Pogledaj originalni članak

U takvim danima vjerojatnije ću posegnuti za hranom bogatom ugljikohidratima i šećerima koja brzo stvara dopamin, ali isto tako uzrokuje nagli skok glukoze, piše Glamour. Nutricionistica Cristina Barrous može pomoći s ovim problemom.  Za glavno jelo pripremite omlet sa špinatom i kozicama. Potrebna su vam samo tri sastojka. "Jaje je izvrstan izvor proteina," kaže Barrous. "A budući da ima i žumanjak, osigurava nam zdrave masti koje trebamo."

Druge dobre strane: jaja sadrže vitamine A, D, E i K te su prilično zasitna. Špinat također ima mnoge prednosti, uključujući vitamin K, koji je dobar za cirkulaciju. Navečer, kaže Barrous, magnezij iz špinata može pomoći boljem snu. Kozice su važan izvor proteina, vitamina i minerala. Večere bogate proteinima ne samo da vas dulje drže sitima, već mogu i ubrzati vaš metabolizam. "Proteini su potrebni za stvaranje novih tkiva," kaže nutricionistica i biokemičarka Leticia Carrera. To je važno jer "noću naše tijelo ulazi u fazu obnove," dodaje.

VEZANI ČLANCI: 

Za desert možete pojesti šaku svježih ili smrznutih borovnica. Iako postoje i druge zdrave opcije za desert nakon večere, primjerice jogurt, Barrous preporučuje borovnice jer ovo voće ima nizak glikemijski indeks. Borovnice su također bogate vlaknima, vitaminom C i kalijem te su dobre za kožu zbog antioksidansa. Da vam bude lakše, borovnice ne moraju biti svježe. Štoviše, jedno istraživanje sugerira da smrznuto voće može sadržavati čak i više antioksidansa.

Nutricionisti savjetuju: Ove četiri namirnice trebate jesti ako želite smršavjeti

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.